Sådan laver du hjemmelavet rasp REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Kitchenaid Opskrift på hjemmelavet rasp Stop madspild og brug dine brødrester på at lave hjemmelavet rasp! Det her er faktisk én af de bedste måder at bruge dine gamle rester af brød på. Det er hurtigt og nemt at lave og kræver faktisk intet andet end gammelt brød og en foodprocessor. Der skal hverken bruges olie eller smør, så det bliver ikke nemmere. Brug gammelt brød og stop madspild Du kan faktisk bruge alle former for lyst brød. Franskbrød og boller – det hele kan bruges! Bare undgå de brødtyper, som har alt for mange kerner i sig. Når du så blender det i foodprocessoren, så kan du selv vælge hvor groft/fint din rasp skal være. Foodprocessoren fra Kitchenaid har 3 hastigheder. Hvis du vil have rasp, som minder om pankorasp. Altså hvor krummerne er store, så kører du foodprocessoren på hastighed 1 og hvis du gerne vil have fint, almindeligt rasp, så kører du på hastighed 2. Vi elsker pankorasp, så vi valgte at lave rasp, som havde tekstur og lidt fylde. Opskrift på hjemmelavet rasp Ingredienser: Gammelt franskbrød eller boller uden kerner Udstyr: Foodprocessor 1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Skær brød i mindre stykker og placer i foodprocessor. 2. Blend det enten på hastighed 1 eller 2, alt efter hvor fint/groft det skal være. 3. Fordel brødkrummerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. 4. Det må helst ikke ligge i et for tykt lag. Så har du meget rasp, så fordeler du det på to bageplader. 5. Bag raspen “tør” i ovnen i ca. 25-30 minutter. Tag det ud halvvejs og rør rundt på bagepladen. 6. Tag pladerne ud af ovnen og lad raspen køle helt af, inden den hældes over i en lufttæt beholder. 7. Den kan holde sig 2-3 måneder i en lukket beholder. Brug din hjemmelavet rasp til panering af kylling, karbonader eller fiskefileter. Du kan blandt andet prøve vores sundere karbonader med rodfrugtfritter. Her er der både brugt rester af brød til rasp og i selve farsen. FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!