Sådan laver du mandelmel – Opskrift på hjemmelavet mandelmel Hjemmelavet mandelmel Opskrift til 12345678910 g. Opskrift til 200 g. Forberedelsestid 0 min Tilberedelsestid 5 min Samlet tid 5 min Del Pin Print Beskrivelse Lav din egen hjemmelavet mandelmel. Det er nemt og billigt. Brug det til macarons, sunde kager eller vaniljekranse. Ingrediensliste 200 g. Smuttede mandler Fremgangsmåde Kom alle mandlerne i en foodprocessor eller en minihakker. Blend indtil mandlerne er helt fine og ligner mel. Opbevar i en lufttæt beholder eller i en pose med en klemme. Bedøm denne ret Lås skærm Sådan laver du mandelmel – Opskrift på hjemmelavet mandelmel Mandelmel er dyrt. Det er meget dyrere i kilopris end almindelige mandler. Derfor er vi begyndt at lave vores eget. Det er nemt at lave og så er det meget billigere, end det man køber i Netto eller Føtex. Så vil du også lave dit eget og stoppe med at skulle lede efter det på tilbud? Så læs videre, så viser vi dig hvordan! Vi bruger det til vaniljekranse i julen, til vores sundere kager og til de lækre, franske macarons. Så vi har altid mandelmel i skabet. LÆS OGSÅ: Sådan fryser du bananer Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej Karina Hvis du opbevarer det i en luftæt beholder, så kan det holde sig lige så lang tid som almindelige mandler 🙂 Knus Svar
Jeg plejer at putte det i poser med 200g mel – og så i fryseren med det ? det fryser ikke på samme måde som andre fødevarer, så man kan bare tage det ud, når man skal bruge det. Det behøver ikke tø op ?? Svar
Hej Pia, Vi bruger denne her fra Kitchenaid, som vi er meget glade for: https://www.skousen.dk/koekkenudstyr/koekkenmaskine/foodprocessor/product/kitchenaid-719ebm-1-7-l/?gclid=CjwKCAjwkPX0BRBKEiwA7THxiIdYlmlCLzPYiqpw5mMndouxHk3E-TERu_PQ710TR9pV4eUkbIkWzRoCrf4QAvD_BwE Kh Svar
Hej Karina, Er det mon strengt nødvendigt at smutte mandlerne? Det er sådan en tidskrævende, træls opgave.. Mvh Anders Svar
Til knækbrød tænker jeg at blende mandlerne med skal. Tænker samme fremgangsmåde som hvis de smittes, altså koge, tørre i ovnen os. Svar
Hej Mummum, jeg tænker også på at lade være med at smutte mandlerne. Man siger tit, at det er sundere at spise skallen med, men jeg ved ikke, om det også gælder mandler. Jeg forestiller mig, at der er nogle kostfibre. Ved du noget om det? Venlig hilsen Lise Svar
Hej Lise, Det kommer helt an på hvad du skal bruge mandelmelet til. Nogle opskrifter bliver “pænest”, hvis de er smuttet, da man så ikke kan se skallerne. Sundhedsmæssigt, der tør vi desværre ikke udtale os om det. 🙂 Kh Svar
Hejsa, mit bliver lidt ligesom marcipan og prøver jeg at give det mere i foodprocessoren synes jeg næsten det bliver endnu mere? Er det meningen man skal lade melet tørre lidt før det bliver puttet i bøtte eller pose? Ellers er jeg nervøs for at det bliver en klump når jeg skal bruge det :/ Svar
Hej Carsten, Vi har desværre ikke forsøgt os med dette. Vi er lidt i tvivl om man kan gøre det lige så fint som i en foodprocessor 🙂 Kh Svar
Hejsa du skriver 5 min tilberednings tid men mandlerne skal da smuttes ? Har du en hurtig løsning på at smutte mandler? Svar
Hej Susanne, Vi bruger smuttede mandler. Derfor tager det 5 minutter. Du kan læse om at smutte mandler her: https://mummum.dk/saadan-smutter-du-nemt-mandler/ Kh Svar
Jeg har, modsat hjemmelavet mandelmel, allerede købt en pose mandelmel. Det vil jeg gerne bruge. Opskrift på vaniljekranse siger imidlertid 75 g mandler, der så. skal blendes til fint mel. Hvor mange gram mandelmel svarer det til? Tak for forhåbentligt snarligt svar.. Vh Agnes Holst Kazuhara Svar