Sådan laver du mandelmel – Opskrift på hjemmelavet mandelmel

Sådan laver du mandelmel - Opskrift på hjemmelavet mandelmel
Opskrift til g. Opskrift til 200 g.

Forberedelsestid

0 min

Tilberedelsestid

5 min

Samlet tid

5 min

Beskrivelse

Lav din egen hjemmelavet mandelmel. Det er nemt og billigt. Brug det til macarons, sunde kager eller vaniljekranse.

Ingrediensliste

  • 200 g. Smuttede mandler

Fremgangsmåde

  1. Kom alle mandlerne i en foodprocessor eller en minihakker. Blend indtil mandlerne er helt fine og ligner mel. Opbevar i en lufttæt beholder eller i en pose med en klemme.
Bedøm denne ret

Sådan laver du mandelmel – Opskrift på hjemmelavet mandelmel

Mandelmel er dyrt. Det er meget dyrere i kilopris end almindelige mandler. Derfor er vi begyndt at lave vores eget. Det er nemt at lave og så er det meget billigere, end det man køber i Netto eller Føtex.

Så vil du også lave dit eget og stoppe med at skulle lede efter det på tilbud? Så læs videre, så viser vi dig hvordan! Vi bruger det til vaniljekranse i julen, til vores sundere kager og til de lækre, franske macarons. Så vi har altid mandelmel i skabet.

LÆS OGSÅ: Sådan fryser du bananer

Sådan laver du mandelmel - Opskrift på hjemmelavet mandelmel

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Karina

      Hvis du opbevarer det i en luftæt beholder, så kan det holde sig lige så lang tid som almindelige mandler 🙂

      Knus

  1. Jeg plejer at putte det i poser med 200g mel – og så i fryseren med det ? det fryser ikke på samme måde som andre fødevarer, så man kan bare tage det ud, når man skal bruge det. Det behøver ikke tø op ??

  2. Hej Karina,
    Er det mon strengt nødvendigt at smutte mandlerne? Det er sådan en tidskrævende, træls opgave..

    Mvh Anders

      1. Til knækbrød tænker jeg at blende mandlerne med skal.
        Tænker samme fremgangsmåde som hvis de smittes, altså koge, tørre i ovnen os.

    1. Hej Mummum, jeg tænker også på at lade være med at smutte mandlerne. Man siger tit, at det er sundere at spise skallen med, men jeg ved ikke, om det også gælder mandler. Jeg forestiller mig, at der er nogle kostfibre. Ved du noget om det? Venlig hilsen Lise

      1. Hej Lise,

        Det kommer helt an på hvad du skal bruge mandelmelet til. Nogle opskrifter bliver “pænest”, hvis de er smuttet, da man så ikke kan se skallerne. Sundhedsmæssigt, der tør vi desværre ikke udtale os om det. 🙂

        Kh

      1. Hejsa, mit bliver lidt ligesom marcipan og prøver jeg at give det mere i foodprocessoren synes jeg næsten det bliver endnu mere? Er det meningen man skal lade melet tørre lidt før det bliver puttet i bøtte eller pose? Ellers er jeg nervøs for at det bliver en klump når jeg skal bruge det :/

    1. Hej Carsten,

      Vi har desværre ikke forsøgt os med dette. Vi er lidt i tvivl om man kan gøre det lige så fint som i en foodprocessor 🙂

      Kh

  3. Hejsa du skriver 5 min tilberednings tid men mandlerne skal da smuttes ? Har du en hurtig løsning på at smutte mandler?

  4. Jeg har, modsat hjemmelavet mandelmel, allerede købt en pose mandelmel. Det vil jeg gerne bruge.

    Opskrift på vaniljekranse siger imidlertid 75 g mandler, der så. skal blendes til fint mel. Hvor mange gram mandelmel svarer det til?

    Tak for forhåbentligt snarligt svar..

    Vh Agnes Holst Kazuhara

Skriv en kommentar