Sød kartoffelmos til baby

Sød kartoffelmos til baby
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sød kartoffelmos til baby, som er startet op med mad. Mos af søde kartofler er godt, da det har en naturlig sødme.

Ingrediensliste

  • 800 g. sød kartoffel
  • 2 spsk. usaltet smør
  • 1,5 dl. mælk

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler. Skær dem evt. ud i mindre stykker, så skal de ikke have så lang tid.
  2. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Bring dem i kog og kog dem indtil de er møre. Bemærk at der ikke skal salt i vandet. Hæld herefter vandet fra.
  3. Kom usaltet smør og mælk i (kan også være modermælkserstatning).
  4. Pisk med en elpisker eller mos sammen med en kartoffelmoser.
  5. Server med det samme. Du kan med fordel også fryse mosen ned i en silikone-isterningebakke.
Bedøm denne ret

Opskrift på sød kartoffelmos til baby

Sød kartoffelmos til baby er en god begyndermos, da den har en naturlig sødme over sig. Søde kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker og så koges de møre. Herefter piskes eller moses de sammen med usaltet smør og modermælkserstatning eller andet mælk. Den her mos var noget af det første, som vi gav vores børn og som de har elsket fra start. Man kan selv justere konsistensen alt efter hvor god baby er til at spise. Gør den evt. lidt tyndere, hvis I lige er opstartet med mad og baby lige skal lære det og de nye konsistenser.

Et trick er at lave en stor portion, som man så fryser ned i isterningebakker. Vi har brugt sådan nogle silikoneisterningebakker, hvor man nemt kan presse mosen ud, når den er frossen. Det kan være meget omstændigt at skulle i gang med hele projekt mad til sin baby, så her kan det altså være en stor hjælp at fryse sådan noget som mos ned. Så kan man nemt tage et par isterninger med mos op og lade det tø op i køleskabet. Så luner vi det bare lige lidt inden servering.

Hvis du gerne vil have protein i din mos også, så kan du mose en kødbolle ud i mosen også. Det gjorde vi også ofte. Så lavede vi en stor portion kogte kødboller og så kunne man nemt lige mose sådan en ud i mosen her.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på babymad her

Sød kartoffelmos til baby

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar