Straciatella med honningbagte figner

Straciatella med honningbagte figner og pistacienødder
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedningstid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på straciatella med honningbagte figner og pistacienødder. Hjemmelavet straciatellaost med figen.

Ingrediensliste

  • Straciatella

  • 250 g. frisk mozzarella
  • 1,5 dl. piskefløde
  • salt/peber
  • Andet

  • 250 stk. figen
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 25 g. pistacienødder
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Riv mozzarella i små stykker.
  2. Hæld fløde på og rør rundt.
  3. Sæt på køl – mindst 1 time. Den kan også sagtens stå natten over.
  4. Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
  5. Skyl og skær figner i kvarte.
  6. På en bradepande med bagepapir lægges figner op og vendes i akaciehonning. Bag nu fignerne i ca. 10 minutter.
  7. I en skål kommes straciatella herefter de honningbagte figner. Top med finthakkede pistacienødder.

Opskrift på straciatella med honningbagte figner

En omgang hjemmelavet straciatella med honningbagte figner og pistacienødder. Server denne lækre lille ret med noget godt surdejsbrød eller foccaciabrød til, så har du altså sådan en god lille snack, appetizer eller bare tilbehørsret. Har du lavet hjemmelavet straciatellaost før? Det er så nemt, da det kun kræver mozzarellaost og fløde. Osten rives fra hinanden og så hældes der fløde over, hvorefter det får lov til at trække. Det giver en cremet omgang straciatella, som vi her har valgt at toppe med honningbagte figner og lidt pistacienødder.

Kombinationen af den saltede og cremede ost sammen med de søde, bagte figner. Det er simpelthen et match made in heaven! Det smager så vanvittigt lækkert. Lige et stykke brød toppet med lidt af det hele. Mums altså!

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med figner her

Straciatella med honningbagte figner og pistacienødder

Straciatellaost med figen

Kombinationen af straciatellaost med figen er så lækker. Vi har lige taget den til next level ved også at bage fignerne i honning. Det giver dem ekstra sødme, som smager så godt til den saltede ost. Sødt og salt går altid godt sammen. Vi serverer gerne sådan en omgang her som en lille appetizer eller som en del af et tapasbord med flere retter. Det kunne meget vel være straciatella med honningbagte figner, noget forskelligt charcuteri, oste, lækker brød, lidt sylt og noget knas. Det er altså. opskriften på en god tapasmenu. Det behøver ikke kræve så meget.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar