Viennese småkager

Viennese småkager
Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på de lækreste viennese småkager dyppet i mørk chokolade og drysset med pistacienødder. En lækker småkage til kaffen.

Ingrediensliste

  • 230 g. smør
  • 80 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 300 g. hvedemel
  • 200 g. mørk chokolade
  • 30 g. pistacienødder

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Kom smør, flormelis og vaniljesukker op i en skål.
  3. Pisk det med en elpisker i ca. 5-10 minutter til det er godt lyst og luftigt.
  4. Vej hvedemel af.
  5. Vend hvedemel og æg i dejen.
  6. Kom dejen op i en sprøjtepose med stjernetyl.
  7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  8. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  9. Sprøjt dejen ud til det flotte mønster. Du kan se mønstret på billedet. Fortsæt sådan til du har brugt alt dejen.
  10. Bag dem i ca. 8-12 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter. Når de er letgyldne i kanterne, så tages de ud.
  11. Lad dem køle helt af.
  12. Hak chokolade groft.
  13. Smelt det over vandbad eller i mikroovnen.
  14. Dyp enderne af småkagerne i chokolade.
  15. Drys med finthakkede pistacienødder (kan udelades).
  16. Lad chokoladen sætte sig.
Bedøm denne ret

Opskrift på viennese småkager

Her får du vores opskrift på lækre og smukke viennese småkager. Det er de her flotte småkager, som sprøjtes ud på den her specielle måde. Vi har desuden også dyppet dem i chokolade og lige givet dem lidt pistacienødder på toppen. Det er egentlig mest fordi, at det bare ser så godt ud med den grønne farve. Det kan sagtens udelades.

De her småkager er helt perfekte til kaffen. De er sprøde, søde og har sådan en lækker og let konsistens. Hemmeligheden bag dem er, at sukker, smør og vaniljesukker skal piskes rigtig, rigtig godt, så det bliver lyst og luftigt. Så får man pisket en masse luft ind i dejen, hvilket giver de bedste småkager.

På en eller anden måde så minder småkagerne lidt om vaniljekranse. Man kan godt kalde det sådan en lidt opdateret vaniljekrans. I stedet for at de bliver sprøjtet ud til kranse, så sprøjtes de ud i den her form. Det er simpelthen de absolut fineste småkager, hvis du spørger os.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på småkager

Viennese småkager

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej.
    Jeg vil gerne spørge, hvilken størrelse stjernetyl I bruger til Viennese småkagerne? De ser så fine ud!
    Bedste hilsner Ulrikka

  2. på ingredienslisten skriver i flormelis, men i fremgangsmåde skriver i sukker.
    Hvad skal man bruge?

    1. Hej Tanja,

      Vi har brugt ristede, saltede pistacienødder. Vi synes det giver sådan et godt modspil til det søde fra småkagen, men man kan også bruge usaltede. Det er en smagssag <3

      Kh

Skriv en kommentar