Pastinak i ovn Pastinak i ovn Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på pastinak i ovn. Lav lækre pastinakfritter som sundt tilbehør til aftensmaden. Det er nemt og smager fantastisk. Ingrediensliste 1 kg. pastinak 3 spsk. olivenolie 2 tsk. tørret timian salt Fremgangsmåde Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Skræl pastinak og skær ud i stave. Vend med olie, salt og tørret timian. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen i ca. 30 minutter. Vend rundt undervejs (især vigtigt hvis din ovn bager ujævnt). De skal have fået farve. Du kan også bage dem ved 190 grader i airfryer i ca. 20-25 minutter. Ryst kurven undervejs. Tag dem ud og server til aftensmaden. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på pastinak i ovn Her får du opskriften på en lækker omgang pastinak i ovn. Lav lækre pastinakfritter ud af din pastinak og bag dem i ovnen. Det smager skønt som tilbehør og er et dejligt sundt alternativ. Vi er vilde med den her form for fritter. Vi kan godt finde på at servere det til burger. Vi har drenge på 1 og 2 år og de elsker den her form for fritter. Det er med at præge dem, imens de er små. Er det ikke det man siger ;-). Men uanset hvad, så er det altså så lækkert med pastinak til aftensmad. Man kunne også servere dem som tilbehør til et stykke kød. Det kunne være til kylling, en bøf eller fyldt mørbrad. Sådan nogle ovnbagte pastinakker smager bare så godt og skal ikke undervurderes. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på grøntsager som tilbehør her Pastinak fritter Det er genialt at lave pastinak fritter ud af pastinak. Vi har lagt mærke til, at man i flere supermarkeder kan købe poser med pastinakker. På samme måde som man køber gulerødder. Så det er vi begyndt på, da vi simpelthen synes det er så lækkert med bagt pastinak. Hvis man lige serverer pastinakfritterne med en god dyppelse, eksempelvis aioli eller chilimayo, så er det altså så godt som tilbehør til aftensmaden. Det er du nødt til at prøve, hvis du ikke lige ved hvad du skal bruge dine pastinakker til. Måske du er så sej, at du dyrker det i haven. Det vil vi også eksperimentere med i køkkenhaven. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.