Bacontærte med pikantost

Bacontærte med pikantost
Opskrift til tærte Opskrift til 1 tærte

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker bacontærte med pikantost, grøntsager og æggefyld. En nem grovtærte med sprød bacon og pikant flødeost.

Ingrediensliste

  • Tærtebund

  • 100 g. smør
  • 100 g. hvedemel
  • 80 g. grahamsmel
  • 1 stk. æg
  • salt
  • Fyld

  • 150 g. bacon i tern
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 0,25 bundt forårsløg
  • 5 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • 100 g. pikant flødeost
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Først laves tærtedejen. Skær smør i små tern.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål. Start med at samle dejen sammen med hænderne.
  3. Smuldr alle ingredienserne sammen og bliv ved med at arbejde med dejen til den samler sig.
  4. Du kan evt. tilsætte lidt vand, hvis du har svært ved at samle dejen.
  5. Når du har en ensartet dej, så formes den til en kugle, som trykkes flad (så er den nem at rulle ud). Pak den ind i husholdningsfilm.
  6. Sæt dejen på køl i 30 min.
  7. Imens den er på køl, så kan du forberede fyldet.
  8. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt bacontern til panden og lad dem stege under omrøring til de er sprøde og gyldne. Tag dem fra på en tallerken med et stykke køkkenrulle på, så overskydende fedt suges væk.
  9. Snit forårsløg fint. Skær peberfrugt i små strimler eller tern.
  10. Pisk æg sammen med salt/peber, mælk og pikant flødeost.
  11. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  12. Rul tærtedejen ud i lidt hvedemel til en cirkel, så den passer med et tærtefad på ca. 24-26 cm. i diameter. Kom bunden over i fadet og pres den godt ud mod kanterne. Skær evt. overskydende dej af. Prik bunden med en gaffel.
  13. Forbag bunden i den forvarmet ovn i 10 minutter.
  14. Tag herefter bunden ud.
  15. Fordel fyld og æggeblandingen på bunden.
  16. Bag tærten ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Hold øje med den efter 20 minutter, da der kan være forskel på ovne.
  17. Tag tærten ud og lad den køle af 5-10 minutter inden servering, så den lige kan sætte sig.
Bedøm denne ret

Opskrift på bacontærte med pikantost

En simpel og lækker bacontærte med pikantost og grøntsager. Har du lige en rest pikantost stående, så kan den snildt bruges i fyldet på den her lækre bacontærte. En hjemmelavet grovbund lavet på hvedemel, smør og grahamsmel. Derudover er den fyldt med sprød bacon, forårsløg og peberfrugt. Selve æggemassen er lavet på æg, mælk og pikant flødeost. Det er så god og mild en kombination. Sådan en tærte, som også er børnevenlig og som mætter godt.

Vi får ofte tærter til enten aftensmad eller frokost. Til aftensmad laver vi gerne en hurtig grøn salat til og koger evt. lidt pasta. Så er det en meget børnevenlig menu. I weekenderne laver vi gerne tærte til frokost, hvis der gerne skal være noget lunt til. Det er ofte i weekenderne man har list ekstra tid til at gøre noget ud af frokosten, så her er det altså lækkert med en hjemmelavet tærte.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på tærter her

Bacontærte med pikantost

Tærte med bacon og pikantost

Det her er en nem tærte med bacon og pikantost. Bacon steges sprødt på en pande og så kommes det i som fyld. Måske du har en rest bacon fra aftensmaden, så kan det også bruges. Er det i skiver, så kan du blot hakke det groft. Den saltede bacon sammen med den milde pikant flødeost er bare en god kombination. Det er også en nem måde at give æggemassen noget fylde og smag på, så det ikke bare er æg.

Bacontærte med pikantost

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar