De bedste opskrifter på hjemmelavede tærter. Du kan lave tærter med grøntsager, med skinke, med kylling, med hytteost, med laks og meget mere. Tærter kan spises som en nem aftensmad og resterne kan bruges til frokost eller i madpakken.

MADTÆRTER

TÆRTEDEJ OPSKRIFT

Madtærter er meget populære i de danske hjem og har været i rigtig mange år. her finder du to grundopskrifter på tærtedej. En helt almindelig lys mad tærtedej og en grov mad tærtedej. Tærte er en supernem og lækker aftensmad hvor de fleste kan være med, da du kan putte lige præcis det fyld i du bedst kan lide. Ved disse opskrifter kan dejen røres sammen i hånden eller i en køkkenmaskine. Det er supervigtigt at for bage bunden inden du kommer fyldet i den, så den ikke bliver rå og blød i bunden. Dejen kan også fryses ned, hvis det skal være nemt til en anden dag. Dejen laves bare og pakkes ind i film og fryses ned i portioner af kugler eller formet i en foliebakke. Så er det dejlig nemt at tage op så den er klar til at blive lavet. Tærter er ikke nødvendigvis en usund ret. Du kan nemlig gøre den sundere på lidt forskellige måder. Et forslag kan for eksempel være at bruge fedtreducerede alternativer til den almindelige æggemasse. Her kan der eksempelvis bruges mælk i stedet for fløde, eller der kan bruges hytteost som er fyldt med proteiner. tærter er nemme, og så mætter de bare super meget. Tærter er skønt som aftensmad, men også til gæster, weekendmad og madpakken da det også kan spises koldt. en købedej fejler heller ikke noget og gør vi brug af i mange af vores tærte opskrifter. Hvis man dog lige står og er i bagehumør og man har lidt tid på hænderne, er det lækkert med en skøn hjemmelavet dej i stedet for.

GRØNTSAGSTÆRTE

Her får du vores bud på lækre sammensætninger til en skøn grøntsagstærte. Her finder du både opskrifter med broccoli, porre, kartoffel og squash, som er superlækre og samtidig rigtig nemme at lave. Disse opskrifter passer perfekt til dig som leder efter en vegetarisk tærte eller du bare mangler en ret til de kødfrie dage. Tærte er en genial måde at undgå madspild på, da du kan fylde det fyld i som du lige har liggende og som du bedst kan lide. Brug dine rester af grøntsager som du lige har liggende i køleskabsskuffen og lav dig en sund og nærende grøntsagstærte. Du kan både bruge en almindelig lys tærtedej, en grov tærtedej og en færdiglavet tærtedej fra supermarkedet. Så har du dig en super hurtig og mættende aftensmad og måske en lækker frokost til dagen efter.

TÆRTE MED KYLLING

Hvis det skal være en nemt og hurtigt, så har vi her nogle skønne tærter med kylling. De er perfekte til middagsbordet og er en god måde at få sneget nogle grøntsager ind i kosten. Tærte er børnevenligt og noget de fleste kan lide og er et hit i mange danske hjem. Du finder her opskrifter på tærte med kylling med blandt andet hytteost, bacon, porre og broccoli. Det er super lækkert og samtidig en sundere ret, som også kan gøres endnu sundere ved hjælp af en fuldkornsbund, hvilket også vil gøre at den mætter endnu bedre. Tærte er rigtig godt i madpakken også eller bare som rester til dagen efter. Det kan både spises koldt eller den kan opvarmes igen. Det er en super budgetvenlig ret, da ingredienserne er få og til den billige ende.

TÆRTE MED BACON

Her er noget til svinekødselskerne! Vi kan lige så godt sige, at vi elsker bacon! Og det er vi overbevist om at de fleste gør. Her får du nogle skønne opskrifter på tærter som smager virkelig godt og som desuden også vil være et kæmpe hit på middagsbordet. Det er både super nemt og billigt at lave disse opskrifter. Du kan desuden også tilføje nogle friske grøntsager efter eget valg, hvis det skal være lidt sundere. Du kan også vælge den lidt nemmere version til de travle dage, og bruge en færdiglavet dej fra supermarkedet. Det er nemlig også super lækkert hvis ikke man lige gider at lave en dej fra bunden.

TÆRTE MED LAKS

Laks er en kæmpe favorit hos os fordi det går så godt til så mange forskellige retter. Og selvfølgelig går man aldrig galt i byen med en super skøn tærte med laksefyld. En lækker tærte med laks er jo helt ideelt til at få spist efter anbefalingerne af at spise fisk 2 gange om ugen. Laks er både sundt, fyldt med proteiner, D-vitamin, og de helt gode fedtstoffer som omega-3 fedtsyrer. Så her kan vi vist godt sige at du både får dig et super mættende måltid men også et dejlig sundt måltid ovenikøbet. Vi er helt vilde med en lækker laksetærte med spinat og så en skøn grov tærtedej. Der kan selvfølgelig også bruges lys såvel som en færdiglavet tærtedej fra supermarkedet. Det er helt op til en selv hvad man bedst kan lide!

TÆRTE MED SKINKE

Endnu en stor favorit hos er jo den helt klassiske tærte med skinke! Det er altså noget de fleste kan lide og det er bare så nem en ret, der kan laves på så mange forskellige måder. Du kan både lave en lækker skinketærte med broccoli, porre, hytteost, feta eller noget helt femte. Det er stort set alt der går til sådan en skøn tærte med skinke. Det er super hurtigt og nemt at lave og så elsker vi også bare at lave en lidt større portion så man har et stykke lækker tærte til madpakken dagen efter, eller bare så man kan få det til aftensmad igen dagen efter. Et tip er også at lave tærten med fyld, og så fryse den ned. Så skal du blot tage tærten op i god tid den dag du skal have den, og bare varme den godt igennem. Så bliver det altså ikke nemmere.

Hvordan laver jeg en tærte?

En tærte består typisk af en tærtedej, hvor der kommes fyld i. Fyldet består typisk af æg, som kan være rørt op med hytteost, creme fraiche eller mælk. Derudover kan der kommes grøntsager, kød, ost og meget andet i.

Hvilket fyld kan jeg komme i tærte?

Du kan komme stort set alt i en tærte som fyld. Brug fintsnittede grøntsager, kød i form af kylling, laks, skinketern eller lav en vegetarisk tærte uden kød.

Kan jeg lave tærte dagen før?

Ja, det kan du godt. En tærte smager også godt kold, så rester er også gode i madpakken eller til frokost. Ellers kan en tærte også lunes igen inden servering.