Koteletter på grill

Koteletter på grill
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på koteletter på grill. Grillede svinekoteletter med hjemmelavet marinade af tomatpure, hvidløg og paprika.

Ingrediensliste

  • 4 st. svinekoteletter
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. tomatpure
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. brun farin
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Pres hvidløg i en hvidløgspresser.
  2. Bland presset hvidløg med olie og de resterende ingredienser. Kom også salt/peber i.
  3. Vend eller pensl koteletterne med marinaden. Lad dem evt. trække på køl i marinaden.
  4. Varm grillen op til omkring 230-250 grader.
  5. Grill koteletterne i 2-3 minutter på hver side (alt efter tykkelse). Du kan tjekke temperaturen undervejs. De skal være omkring 59-60 grader.
  6. Tag dem herefter af og lad dem trække 5 minutter inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på koteletter på grill

En af de helt nemme er at lave koteletter på grill. De bliver så gode og skal have ganske kort tid. Det gælder både almindelige svinekoteletter, men også nakkekoteletter. Vi marinerer dem i en hurtig marinade med hvidløg, tomatpure, brun farin og paprika. Så får de også den fineste farve og de bliver så flotte med grillmærkerne, når de grilles. Til de grillede koteletter ville vi servere en caprese pastasalat eller lignende. Det er den dejligste sommermad, som samtidig er sund og nem at lave. Det er sådan vi bedst kan lide det! Mindst mulig tid i køkkenet, så man kan nyde det gode vejr.

Vi har stort set altid koteletter på frost, som vi kan tage op, når grillvejret byder sig. Et tip er at købe de udskæringer af kød, som man ofte bruger og så blot fryse det ned. Der er mange penge at spare og ofte synes vi faktisk også det er nemt, når noget kød fra fryseren et eller andet sted dikterer hvad man så skal have til aftensmad. Så tager vi bare koteletterne op dagen før (lægger de i køleskabet til optøning) og så er de tøet op dagen efter.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på grillmad her

Koteletter på grill

Grillede koteletter med marinade

Du får en lækker omgang grillede koteletter med hjemmelavet marinade. Det er noget, som de fleste kan lide og så er det god hverdagsmad. Som sagt, så kan det være både almindelige koteletter, men også nakkekoteletter. Nakkekoteletterne har mere fedt på sig og du får dermed også en kotelet, som bliver mere saftig. Men tricket bag en god omgang grillede koteletter er også, at man ikke får overtilberedt dem. De skal have ganske kort tid og så skal man huske hviletiden, inden de serveres. Sådan får du de bedste grillede koteletter.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar