Dampet torsk

Dampet torsk
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift og fremgangsmåde på et stykke dampet torsk. Delikat og lækkert torskefilet, som er dampet. Godt til aftensmad eller som forret.

Ingrediensliste

  • 600 g. torsk
  • 1 stk. løg
  • 2 spsk. smør
  • 0,5 stk. citron
  • 1,5 dl. hvidvin
  • 2 stk. laurbærblade
  • 3 stk. peberkorn

Fremgangsmåde

  1. Skær torsk ud i mindre fileter, hvis den ikke allerede er det.
  2. Hak løg fint. Skær citron i skiver.
  3. Varm en gryde op og smelt smør.
  4. Kom løg i og lad det sautere et minuts tid.
  5. Kom så hvidvin, citronskiver, laurbærblade og peberkorn i.
  6. Sæt dampindsatsen over. Kom torskefileterne på tilklippede stykker af bagepapir (så det passer til torskens størrelse). Drys med lidt salt og placer torsken i indsatsen.
  7. Læg låg på og lad dampe i 6-10 minutter alt efter størrelsen på filterne.
  8. Tag torskefileterne op og server med det samme. Evt. med lidt frisk citron ved siden af.
Bedøm denne ret

Opskrift på dampet torsk

Dampet torsk kræver lidt mere end hvis man bare koger torsk. Det kræver nemlig, at du har en gryde med dampindsats eller har en ovn med damp i. Til gengæld kan du tilberede det mest delikate stykke torsk, hvis du damper det. Vi damper det i en blanding af smør, citron og hvidvin. Du får den absolut lækreste torskefilet, som er mere delikat, end hvis det steges. Det er sådan et stykke, som bliver helt smørblødt. Det egner sig derfor vildt godt til mindre børn eller babyer samt til forretter, hvor torsken gerne må være lidt porøs.

Dampet torskefilet kan serveres til en omgang kartofler. Enten kogte eller bagte. Ellers kan det også serveres med en puré af en art. Det kunne være ærtepure, en gulerodspuré eller lignende. Vi får det ofte med kartofler og en lækker salat til. Det er en nem måde at få fisk ind i hverdagen på, uden at det kræver det helt store.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med torsk her

Dampet torsk

Dampet torsk i gryde

Det er en nem opskrift på dampet torsk i gryde. Det kræver som sagt, at du har en indsats til din gryde, hvor det kan dampes. I Ikea kan man også købe sådan en bambuskoger. Den bruger vi også til dumplings og bao – og den koster kun sådan 100 kr. eller noget i den stil. Den kan man også bruge til at dampe fisk i. Så det er en billig løsning, hvis du gerne vil dampe fisk, og også gerne vil lave bao osv. Vi kan kun anbefale dig at anskaffe sådan en.

Dampet torskefilet

Så hvis du har lyst til at prøve at dampe din torskefilet, så har du altså her en nem og lækker opskrift på det. Det er en delikat måde at tilberede fisken på, så den bliver helt smørblød og nærmest falder fra hinanden, når man begynder at røre ved den. Den kan spises, som den er, eller man kan servere den med en grøntsagspuré eller kartofler til.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar