Pasta med ragout af Osso Buco

Pasta med ragout af Osso Buco
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

2 timer og 30 minutter

Samlet tid

2 timer og 45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en cremet og lækker omgang pasta med ragout af osso buco. Simremad, når det er bedst. Mørt oksekød og pasta i cremet sauce.

Ingrediensliste

  • 2 spsk. olivenolie
  • 500 g. pasta
  • 700 g. osso buco
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 bundt bladselleri
  • 300 g. gulerod
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. tomatpure
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 1 stk. oksebouillonterning
  • 4 dl. vand
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1,5 tsk. tørret oregano
  • 1,5 tsk. tørret basilikum
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 1 dl. piskefløde
  • 50 g. parmesan
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl bladselleri grundigt og skær enden af . Skræl gulerødder.
  2. Snit løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder i fine tern.
  3. Find en stor gryde og varm olivenolie op. Kom grøntsager i.
  4. Svits grøntsagerne af.
  5. Imens vendes okseskank (osso buco stykkerne) i lidt hvedemel, salt og peber.
  6. Opvarm olie på en pande ved høj varme.
  7. Steg osso buco stykkerne hårdt af på begge sider.
  8. Tilsæt tomatpure til grøntsagerne og svits af i cirka 1 minut.
  9. Kom hernæst hakkede tomater, smuldret oksebouillonterning og vand i.
  10. Når osso buco stykkerne er svitset af lægges de over i den store gryde. Samtidig tilsættes chiliflager, tørret oregano, tørret basilikum og laurbærblade.
  11. Sørg for at kødet er dækket af væde og lad det simre ved svag varme under låg i mindst et par timer.
  12. Når kødet er meget mørt og falder fra hinanden tages kødstykkerne op og kødet pilles fra knoglen. Kom kødet tilbage i gryden.
  13. Tilsæt lidt fløde og smag til med salt og peber.
  14. Kog pasta som anvist på pakken. Gem lidt pastavand, når du hælder vandet fra.
  15. Anret pasta med en god skefuld ragout eller vend det i selve saucen. Spæd evt. til med lidt pastavand for at gøre den ekstra cremet. Lad retten samle sig.
  16. Anret i skåle og riv parmesan fint udover.
Bedøm denne ret

Opskrift på pasta med ragout af osso buco

Her får du opskriften på pasta med ragout af osso buco. En cremet og smagfuld pastaret med oksekød, som har langtidssimret. Det er simremad, når det er bedst og det passer altså perfekt til efteråret, som for alvor er over os. Det er en god weekendret eller gæstemad, som skal serveres med god vin og måske noget lækkert brød til. Vi har allerede handlet ind til, at vi igen skal lave denne ret i weekenden, hvor vi får et hold venner på besøg. Lav den med en omgang hjemmelavet pasta og så tror jeg faktisk ikke, at man får det bedre.

Osso Bucco er en italiensk simreret med okseskank. Selve navnet “Osso bucco” henviser til hullet, som er midt i benet, hvor marven sidder. Når man langtidstilbereder det, så får du det møreste og mest smagfulde kød. Det simrer i gryde med masser af grøntsager, tomatpure, hakkede tomater og bouillon. Inden servering trevles kødet og der smages til med fløde, inden der vendes pasta i. Det bliver ikke bedre.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på pastaretter med oksekød her

Pasta med ragout af Osso Buco

Pasta oksekød fløde

Pasta oksekød fløde. Tre ingredienser, som altid er en god kombination! Det er bare så lækkert hvad man kan lave ud af pasta, oksekød og fløde. Den her pastaret med ragu af okseskank smager så englene synger. Det er simremad, når det bedst. Du får så meget smag og kraft i retten. Skal du lave god mad i weekenden, så lad det være denne! Vi kan ikke anbefale den nok. Og skal det lige være endnu bedre, så laver du også en omgang hjemmelavet pasta til.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar