Bowl med kyllingespyd og havreris

Bowl med kyllingespyd og havreris
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Bowl med kyllingespyd og havreris samt en masse grøntsager. Lækre bowls med kylling og grønt, som kan spises til aftensmad eller frokost. De er lavet med kolde havreris, som er vendt i pesto.

Ingrediensliste

  • Kyllingespyd

  • 400 g. kyllingebryst
  • 2 spsk. chilimayo
  • Havreris med pesto

  • 2 dl. havreris fra Valsemøllen
  • 3 spsk. grøn pesto
  • Andet

  • 30 g. frisk spinat
  • 1 stk. mango
  • 200 g. frosne edamamebønner uden bælg
  • 1 stk. agurk
  • 60 g. syltede rødløg
  • 0,25 bundt forårsløg
  • 50 g. saltede peanuts
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Kog havreris efter pakkens anvisning og lad køle af. Har du en rest havreris, så er det helt ideelt at bruge dem.
  2. Vend kolde havreris med pesto. Tilføj evt. lidt mere pesto, så det passer til den mængde, som du godt kan lide.
  3. Rens kyllingebryst og skær i grove tern. Vend kylling med chilimayo, som bruges som marinade.
  4. Kom kyllingestykkerne på spyd. Grill eller steg dem på pande til de er færdigstegte.
  5. Klargør grøntsager. Halver agurk på langs og skrab de våde kerner ud. Skær i skiver.
  6. Hæld kogende vand over edamamebønner og sæt til afkøling.
  7. Skær mango i tern og avocado i tynde skiver.
  8. Anret bowls med havreris vendt i pesto, spinat, mango, edamamebønner, agurk, avocado, syltede rødløg, saltede peanuts og lidt finthakkede forårsløg på toppen.
  9. Server med det samme.

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Valsemøllen

Opskrift på bowl med kyllingespyd og havreris

Solen skinner og der passer sådan en bowl med kyllingespyd og havreris altså perfekt til! Hvis man lyst til noget frisk, sundt og mættende, så er sådan en byg-selv bowl altså helt genial. Her har vi bygget den op omkring en rest kolde havreris, som er vendt i grøn pesto. Det er muligvis vores yndlingselement i bowls lige for tiden. Vi koger faktisk en stor portion havreris om søndagen og vender i pesto, så vi nemt kan bruge det i bowls og madpakke i løbet af ugen. Havrerisene giver godt med fylde og mætter godt. De har en god konsistens, som bare passer godt i en bowl med masser af friske grøntsager. Udover havrerisene, så har vi også mango, agurk, edamamebønner og avocado i. Derudover har vi grillet nogle kylllingespyd til. Det kunne også være falafler, en tunsalat, grillet laks eller noget helt andet, som man serverer til.

Men vi kan slet ikke anbefale nok at lave de her bowls med havreris. De er gode, hvis man har en rest tilbage. Eksempelvis hvis man har fået boller i karry med havreris. Men skal vi være ærlige, så koger vi dem faktisk også bare til formålet, fordi det er så lækkert. Men pointen er, at man i hvert fald aldrig behøver at smide rester af havreris ud, da de nemt kan få nyt liv og de smager også formidabelt kolde.

LÆS OGSÅ: Boller i karry med havreris

Bowl med kyllingespyd og havreris

Bowls med kylling

Vi er vilde med bowls med kylling og får ofte sådan en byg-selv bowl i løbet af ugen. Det er børnevenligt og noget som hele familien spiser, da man kan bygge sin bowl med de ting, som man bedst kan lide. Vi har vendt de kolde havreris i pesto, fordi så behøves man ikke en dressing. Vi har vendt i en grøn pesto, men det kunne også være rød pesto. Og er man ikke til pesto, så kan man også komme havrerisene i, som de er og evt. servere med en creme fraiche dressing eller hummus ved siden af. Du får en mættende salatbowl, som er god til de dage, hvor man ikke vil have alt for tung aftensmad, hvor der gerne må være masser af grønt.

Bowl med kyllingespyd og havreris

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar