Fish and chips Fish and chips Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 1 time og 10 minutter Samlet tid 2 timer og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på Fish and Chips med en hjemmelavet dej til at dyppe fisken i. Du får en sprød og let fisk, serveret med sprøde pommes frites og en lækker tartarsauce, som hører sig til. Det er lækker aftensmad med fisk, som nok egner sig bedst til fredagsmad. Ingrediensliste Fisk 100 g. hvedemel 7 spsk. mælk 1,5 tsk. bagepulver 0,5 spsk. olivenolie 1 spsk. vand 6 spsk. lys øl 1 knivspids salt 250 g. torsk 1 l. raps- eller solsikkeolie Pommes frites 3 stk. bagekartoffel salt Tartarsauce 100 g. mayonnaise 1 tsk. sød sennep 1 spsk. naturel yoghurt 30 g. syltede agurker 0,25 stk. løg 0,25 bundt purløg 0,25 bundt frisk persille 15 g. kapers salt/peber Fremgangsmåde Tartarsauce Hak kapers fint. Hak persille og purløg fint. Skær syltede agurker i små tern. Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Sæt på køl, indtil brug. Pommes frites Rengør kartoflerne og skær dem i grove fritter. Du bestemmer selv om du vil beholde skrællen på eller ej. Herefter lægges de i koldt vandt, som skiftes ud et par gange i løbet af 1 time. Dette gør man for at trække noget af stivelsen ud af dem. Tør kartoflerne grundigt, så de er så tørre som muligt. Læg dem herefter i køleskabet i 30 min. 1 liter olie varmes op til ca. 140-150 grader. Herefter lægges dine kartofler ned i den varme olie. Det er vigtigt, at man ikke overlæsser gryden. Så hvis du laver mange, så lav dem over flere omgange. Kartoflerne skal stege i ca. 5 minutter, indtil de bliver møre, men de skal ikke begynde at tage farve. Når de er færdige, så tages de op og lægges på fedtsugende papir (køkkenrulle). Lige inden servering, så kommes de i olie, som er ca. 190 grader. Nu skal de stege indtil, at de bliver gyldne. Tag dem op og lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Drys med salt. Server sammen med din fisk. Fisk Rør alle ingredienserne sammen i en skål, undtagen øllen. I en dyb tallerken blandes ca. 1 dl. hvedemel med lidt salt og peber. Vend din fisk i melblandingen, så den dækker hele fisken. Varm olien op til 190 grader ca. Bland øl i din dej. Hvis den er lidt for tyk, så tilsætter du lidt mere øl. Den skal have konsistens som yoghurt. Dyp din fisk i dejen og læg fisken direkte over i den varme olie. Steg fisken indtil den er gylden på begge sider. Tag den op og lad den afdryppe på fedtsugende papir. Server sammen med dine varme pommes frites og tartarsauce. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på Fish and chips Lav nemt selv fish and chips. Hjemmelavede, sprøde pommes frites med torsk vendt i en sprød dej, som bliver friteret. Hertil serveres selvfølgelig en hjemmelavet tartarsauce. Fish and Chips egner sig godt som fredagsmad, da det er sådan lidt snasket samtidig med, at det kræver varm olie. Noget som man måske ikke lige har lyst til at begive sig ud i på en normal hverdagsaften. Derfor får vi oftest retten om fredagen eller i weekenden, hvor man har lidt mere tid. Det er selvfølgelig mest tidskrævende, hvis man vælger at lave det hele hjemmelavet. Men vi må indrømme, at vi ofte har valgt den nemme løsning og blot lavet selve fisken og dressingen selv. Og så blot købt nogle pommes frites, som bare lige skulle en tur i frituregryden eller i ovnen. LÆS OGSÅ: Hjemmelavede pommes frites Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.