Lækre hverdagsopskrifter

Hjemmelavede pommes frites med parmesan og persille

Hjemmelavede pommes frites med parmesan og persille
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Opskrift på nemme, hjemmelavede pommes frites. De er vendt i en lækker blanding af parmesan og frisk persille. Hjemmelavede pommes frites er det perfekte tilbehør til oksemørbrad, kylling, roastbeef, lammekølle eller bare til en stor bøf.

Ingrediensliste

  • 4 stk. bagekartoffel
  • 1 l. raps- eller solsikkeolie
  • 50 g. parmasan
  • 1/2 bundt frisk persille
  • salt
  • 2 tsk. hvidløgspulver

Fremgangsmåde

1. Kartoflerne gøres rene eller skrælles, hvis man ikke vil have skræl på. Herefter skæres de i tynde stave (cirka 1 cm).
2. Herefter placeres de i en skål med vand (for at trække noget af stivelsen ud). Det optimale er, at have dem i vand i minimum 8 timer, men har du kun en time, så går det også nok.
3. Olien opvarmes, hvorefter fritterne steges over to omgange. Første gang skal de blot blancheres, så de bliver bløde, hvorefter de afdryppes på fedtsugende papir.
4. Herefter steges de 2. gang. Her skal de steges til de er gyldenbrune.
5. Krydderiblandingen laves ved at rive parmesanost, hakke persille fint og herefter blande de resterende ingredienser i.
6. Når dine pommes frites er færdige, så vendes de rundt i krydderiblandingen.
7. Serveres med det samme.

Bedøm denne ret

Hjemmelavede pommes frites med parmesan og persille

Opskrift på lækre, hjemmelavede pommes frites, som er drysset med en blanding af parmesanost og frisk persille. Du får de lækreste krydderurte-oste fritter, som er super gode som tilbehør til eksempelvis en stor steak.

At lave hjemmelavede pommes frites er en større proces og det er mere tidskrævende end at købe en pose færdiglavede fritter, som lige skal en tur i ovnen eller i frituregryden. Derfor er det mere fredagsmad eller weekendmad, hvor vi tager os tiden til at lave de hjemmelavede af slagsen. Men de er til gengæld også det hele værd, da de smager forrygende!

LÆS OGSÅ: Curly fries med cheddarsauce

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag