Hjemmelavede pommes frites med parmesan og persille

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Opskrift på nemme, hjemmelavede pommes frites. De er vendt i en lækker blanding af parmesan og frisk persille. Hjemmelavede pommes frites er det perfekte tilbehør til oksemørbrad, kylling, roastbeef, lammekølle eller bare til en stor bøf.

Ingrediensliste

 • 4 stk. bagekartoffel
 • 10 dl. raps- eller solsikkeolie
 • 50 g. parmesan
 • 0,5 bundt frisk persille
 • 2 tsk. hvidløgspulver
 • salt

Fremgangsmåde

 1. Kartoflerne gøres rene eller skrælles, hvis man ikke vil have skræl på. Herefter skæres de i tynde stave (cirka 1 cm).
 2. Herefter placeres de i en skål med vand (for at trække noget af stivelsen ud). Det optimale er, at have dem i vand i minimum 8 timer, men har du kun en time, så går det også nok.
 3. Olien opvarmes, hvorefter fritterne steges over to omgange. Første gang skal de blot blancheres, så de bliver bløde, hvorefter de afdryppes på fedtsugende papir.
 4. Herefter steges de 2. gang. Her skal de steges til de er gyldenbrune.
 5. Krydderiblandingen laves ved at rive parmesanost, hakke persille fint og herefter blande de resterende ingredienser i.
 6. Når dine pommes frites er færdige, så vendes de rundt i krydderiblandingen.
 7. Serveres med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavede pommes frites med parmesan

Opskrift på lækre, hjemmelavede pommes frites med parmesan og persille.Du får de lækreste krydderurte-oste fritter, som er super gode som tilbehør til eksempelvis en stor steak.

At lave hjemmelavede pommes frites er en større proces og det er mere tidskrævende end at købe en pose færdiglavede fritter, som lige skal en tur i ovnen eller i frituregryden. Derfor er det mere fredagsmad eller weekendmad, hvor vi tager os tiden til at lave de hjemmelavede af slagsen. Men de er til gengæld også det hele værd, da de smager forrygende!

LÆS OGSÅ: Curly fries med cheddarsauce

Lav hjemmelavede pomfritter

Det er super nemt at lave sine egne pomfritter. Det kræver få ingredienser, men derimod lidt mere tid end hvis man bare køber dem færdiglavede. Så det er sådan et godt projekt til weekenden, hvor det skal være ekstra godt.

Server dine hjemmelavede fritter med en god bøf eller noget lækkert kød til. Du kan også lave en hjemmelavet bearnaisesauce til. Det vil uden tvivl være prikken over i’et.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar