Jordbærmarmelade Jordbærmarmelade Opskrift til 12345678910 glas Opskrift til 1 glas Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hjemmelavet jordbærmarmelade lavet på søde, danske jordbær. Jordbærsyltetøj smager skønt som tilbehør til boller. Ingrediensliste 400 g. jordbær 200 g. sukker 1 tsk. vaniljesukker 1 tsk. citronsaft 1 stk. husblas Fremgangsmåde Rens jordbær og fjern stilken. Læg husblas i blød i koldt vand. Kom jordbær, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde. Varm gryden op ved svag varme. Lad det hele simre i 10-15 minutter eller indtil bærrene er kogt ud. Rør jævnligt i gryden. Mos bærrene med en gaffel eller lad dem være hele. Vrid husblas for vand. Tilsæt drænet husblas til den varme marmelade. Rør det godt ud. Tag gryden af varmen og lad marmeladen køle af. Hæld marmeladen på et glas (evt. skyllet i atamon eller alkohol). Lad den køle af. Når den er kølet af, så sættes låg på og marmeladen sættes på køl. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på jordbærmarmelade En lækker, hjemmelavet jordbærmarmelade, som er hurtig at bikse sammen. Jordbærmarmelade eller jordbærsyltetøj smager skønt på hjemmebagte boller, pandekager, vafler, til æbleskiver og meget mere. Det er slet ikke svært at lave selv og så kan du bruge både friske og frosne jordbær. Vi elsker at udnytte de søde, danske jordbær, som er i sæson hele sommeren. Det er især genialt, hvis nogle af bærrene er blevet lidt moste og de måske ikke egner sig så godt til andre ting. Man kan også ofte købe en stor kasse med ‘grødbær’, som nogle landbrug sælger. Det er også bær, som er blevet lidt klemt og derfor egner sig perfekt til marmelade, grød og meget mere. Vi spiser gerne en hjemmelavet marmelade på nybagte boller med ost og smør. Ellers er det også altid godt som tilbehør til pandekager, vafler osv. Når man laver en hjemmelavet marmelade, så undgår man samtidig tilsætningsstoffer osv., som der er i færdigkøbte udgaver. LÆS OGSÅ: Appelsinmarmelade Jordbærsyltetøj opskrift Kalder du det for syltetøj eller marmelade? Vi er ikke helt sikre på hvad forskellen er, men uanset hvad, så smager det altså bare skønt. Især hvis man bruger de søde, danske jordbær. Det giver altså bare den bedste marmelade, som bare smager af sol og sommer! Hjemmelavet marmelade er samtidig et hyggeligt lille projekt, som man kan få et par timer til at gå med. Vi laver gerne lidt forskellige slags. Der er nemlig intet som at kunne byde venner og familie på hjemmelavede marmelader til morgenbordet. Du finder alle vores opskrifter på marmelader lige her. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.