Andesovs

andesovs
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet andesovs. Den bedste brune sovs til en saftig andesteg. Server din andesauce til jul og Mortens aften.

Ingrediensliste

  • 25 g. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 dl. piskefløde
  • 4 dl. andefond
  • 2 tsk. ribsgele
  • 0,5 tsk. salt/peber
  • 0,5 tsk. sovsekulør

Fremgangsmåde

  1. En gryde opvarmes og smør smeltes.
  2. Tilsæt hvedemel og pisk det godt ud, så der dannes en ‘smørbolle’.
  3. Tilsæt andefond lidt efter lidt og pisk godt undervejs.
  4. Tilsæt nu piskefløde, ribsgele, salt og peber og pisk rundt.
  5. Afslut med sovsekulør indtil saucen har den ønskede farve.
  6. Lad den koge op under omrøring.
  7. Lad den simre ved lav varme indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på andesovs med fond

Her får du vores opskrift på den bedste andesovs lavet med fond fra andestegen. Der er simpelthen ikke noget som en god andesauce og den hører sig altså bare til, når man får and til Mortens Aften, juleaften eller andre højtider. Samtidig er det slet ikke svært at lave en hjemmelavet god andesauce. Så længe du har fået lavet en god fond på din andesteg, så er det faktisk nærmest barnemad at lave en velsmagende sovs.

Hvordan laver man andesauce?

Ja hvordan laver man egentlig sådan en god andesauce? Som nævnt tidligere, så er det vigtigste for en god sovs, at du får kogt en god fond. Vi bruger den fond, som bliver lavet samtidig med, at man tilbereder sin andesteg i ovnen. Når anden får lov at ligge i vand sammen med grøntsager, så giver det en helt fantastisk, hjemmelavet fond, som er perfekt til andesovsen. I fadet har vi placeret hals og indmad fra anden. Det giver nemlig god smag, selvom det måske ikke lyder så lækkert. Derudover har vi også tilsat løg, gulerødder og laurbærblade. Alle de her ting er med til at give en smagfuld fond.

LÆS OGSÅ: Langtidsstegt and

andesovs

Sovs til and

Til and skal der en god sovs til. Det er prikken over i’et og det kan under ingen omstændigheder undværes, hvis du spørger os. Selve farven på sovsen styrer du helt selv. Nogen kan lide en meget mørk sauce og andre kan lide, at den er lidt lysere. Smagsmæssigt har det ikke så meget at sige, så det er simpelthen bare en sag om udseende. Vi kan godt lide en sauce, som ikke er alt for mørk. En mørk brun sauce er hvad vi forbinder med en flæskestegssovs.

Og hvor tyk skal sådan en andesovs så lige være? Igen er det her en meget individuel smagssag. I vores optik, så skal saucen være så tyk, at den ikke glider af kartoflerne. Så har du altså en god brun sovs! Man kan altid justere tykkelsen med lidt ekstra fond eller piskefløde. Skal den derimod være lidt tykkere, så kan man tilsætte en jævning.

Fond til hjemmelavet brun sovs

Fonden til en god hjemmelavet brun sovs er som sagt helt essentiel. Vi bruger fonden fra andestegen, men du kan også godt koge en fond op i en gryde uden andestegen. Brug samme ingredienser som vi bruger til andestegen. Den finder du lige her. Kog den i stedet op i en gryde i en lille time. Det gode ved at lave den sammen med andestegen er, at du samtidig får alt det gode saft og fedt, som kommer fra anden under tilberedning. Det får du ikke ved at koge den i en gryde.

Brun sovs med fløde

Kan jeg bruge andet end fløde?
Til en god brun sovs, så skal der fløde i. I hvert fald efter vores mening. Vil du udelade fløden, så kan du dog også godt det. Erstat med mælk i stedet. Det giver en knap så fed sauce, som også smager godt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar