Cracked chokoladecookies

Cracked chokoladecookies
Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

1 time og 15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

1 time og 25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre cracked chokoladecookies. Nemme chokoladesmåkager, som er vendt i flormelis, så det får et krakeleret udtryk.

Ingrediensliste

  • 115 g. smør
  • 40 g. bagekakao
  • 225 g. brun farin
  • 2 stk. æg
  • 150 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. salt
  • 50 g. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en lille gryde.
  2. Når smørret er smeltet tages gryden af blusset. Tilsæt brun farin og bagekakao og rør godt rundt. Lad det afkøle.
  3. Hæld blandingen op i en skål. Tilsæt æg og rør godt rundt.
  4. Tilsæt nu hvedemel, bagepulver og salt. Rør godt rundt og stil skålen i køleskabet i en time, så dejen kan sætte sig.
  5. Opvarm ovnen til 180 grader alm. ovn.
  6. Kom flormelis i en lille skål.
  7. Form 15 kugler og vend dem godt i flormelis. Du kan ikke tage for meget på.
  8. Læg kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vi lavede 9 stk. på en bageplade for at sikre, at de havde godt med mellemrum.
  9. Bag småkagerne i den forvarmede ovn i 8-12 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 8 minutter. De er bløde, når de kommer ud. Det er meningen.
  10. Lad dem afkøle på en bagerist og pak dem så i en lufttæt beholder med bagepapir, når de er helt kolde.
Bedøm denne ret

Opskrift på cracked chokoladecookies

Nemme og lækre cracked chokoladecookies. De bedste chokoladesmåkager, som får sådan et krakeleret udtryk, da man vender dem i flormelis inden de bages. De her cookies med chokolade er simpelthen så fine og samtidig virkelig nemme at lave! Du får cookies, som er sprøde i kanten og chewy i midten. Så hvis du er til det, så vil du elske dem her.

Som sagt, så vendes den rå dej i flormelis inden de bages. Deraf får de navnet ‘cracked’ eller krakelerede chokoladecookies. Det er en god chokoladecookie, som er simpel og nem at lave. Skal den være endnu mere chokoladeagtig, så kan du også tilføje hakket chokolade til dejen. Her kan du bruge lys, mørk eller hvid eller en blanding af flere slags.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på cookies

Cracked chokoladecookies

Krakelerede chokoladecookies

De her krakelerede cookies stammer oprindeligt fra USA. Men vi elsker hvordan vi danskere bare tager de amerikanske ting til os! De her småkager er derfor blevet en kæmpe favorit hos os og vi laver dem ofte, hvis vi vil servere noget sødt til kaffen eller som en lille dessert efter aftensmaden, hvis man har brug for noget sødt.

Selve cookiedejen kan også fryses. Vi anbefaler dog, at man venter med at vende dem i flormelis inden de bages. Det er også hurtigt lige at vende dem i det, inden de kommes på en bageplade. Men det, at man kan fryse den rå dej gør også, at man altid hurtigt og nemt kan bage friskbagte cookies.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej
    De smager så godt men jeg tænkte på om man kunne lave dejen og så lade den stå i køleskabet til næste dag og bager dem det?

    Tak 😊

    1. Hej,

      Det har vi desværre ikke prøvet, men dejen bliver jo så hård på køl, så den vil i hvert fald skulle stå ude inden bagning så 🙂

      Kh

Skriv en kommentar