Helstegt rødspættefilet med persillesauce

Rødspættefilet med persillesauce
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en helstegt rødspættefilet med persillesauce og nye, danske kartofler. En stegt rødspættefilet er nem aftensmad.

Ingrediensliste

  • Helstegt rødspættefilet

  • 4 stk. rødspættefilet
  • 2 stk. æg
  • 2 dl. rugmel
  • salt/peber
  • 100 g. smør
  • Persillesovs

  • 2 spsk. smør
  • 2,5 spsk. hvedemel
  • 4 dl. mælk
  • 2 spsk. citronsaft
  • 0,5 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 bundt frisk persille
  • salt/peber
  • Andet

  • 1000 g. kartoffel
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at klargøre kartofler. Skræl dem, hvis nødvendigt. Vi bruger nye danske kartofler, som er klargjort. Kom kartoflerne op i en gryde og dæk med vand. Bring kartoflerne i kog, tilsæt salt og skru herefter ned. Lad dem simre i 25-30 minutter alt efter tykkelsen til de er møre. Herefter hældes vandet fra.
  2. Gør rødspættefileterne klar. Skyl og rens de hele rødspættefileter og tør dem godt.
  3. Find to skåle frem. Pisk æg sammen i en skål og kom rugmel samt salt/peber i en anden skål.
  4. Find en stor pande eller måske to pander frem.
  5. Smelt smør på panden (panderne). Vend først rødspættefileterne i sammenpisket æg og herefter i rugmel.
  6. Kom dem på panden. Lad dem stege i ca. 6-8 minutter på hver side ved middel varme.
  7. Imens fiskene steger, så laves saucen.
  8. Hak persille fint og sæt til side.
  9. Smelt smør i en gryde.
  10. Når smørret er smeltet, så tilsættes hvedemel og der piskes godt med et piskeris til det samler sig.
  11. Tilsæt så mælk lidt ad gangen, imens der fortsat piskes. Bring det i kog og pisk godt.
  12. Juster selv tykkelsen på saucen. Tilsæt evt. mere mælk, hvis du gerne vil have en tyndere sovs.
  13. Smuldr bouillonterning i (den skal ikke opløses i vand inden). Pisk godt.
  14. Tilsæt finthakket persille og smag til med citronsaft, salt og peber.
  15. Server de stegte rødspættefileter med persillesovs og kogte kartofler.
Bedøm denne ret

Opskrift på helstegt rødspættefilet med persillesauce

Sådan en omgang helstegt rødspættefilet med persillesauce og nye danske kartofler skal bestemt ikke undervurderes. Det er ægte sommermad og så er det oveni købet rigtig nemt at lave selv! Brug et par ekstra kroner på nogle lækre, friske rødspættefileter. Måske der er en lokal fiskehandler eller fiskebil, hvor du kan købe dem. Vi er så heldige, at der hver uge er en fiskebil i nærheden af, hvor vi bor. Så det udnytter vi i den grad og denne gang havde han de lækreste og største rødspættefileter.

Vi elsker en stegt rødspættefilet på rugbrød, men sådan en helstegt rødspættefilet med persillesauce og kartofler er bestemt også lækkert. Det er en lækker måde at få sin ugentlige mængde fisk på og så smager det jo bare hammergodt.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på aftensmad her

Rødspættefilet med persillesauce

Helstegt rødspættefilet

Her får du opskriften på en helstegt rødspættefilet, som er paneret i rugmel og stegt i rigelige mængder smør. Rugmel giver virkelig den fineste panering, men hvis du er mere til en almindelig omgang panering, så kan du også bruge rasp. Persillesovsen er lavet på en opbagt sovs, hvor der er tilsat en god mængde frisk persille. Vi er så heldige at have det i haven, hvilket er en kæmpe luksus. Det smager bare af lidt mere, når man selv dyrker det.

Det her er for os en rigtig sommermenu, som vi også ofte bestiller på fiskerestauranter om sommeren. Det er slet ikke svært at lave og kræver blot gode råvarer.

Rødspættefilet med persillesauce

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar