Daim småkager

Daim småkager
Opskrift til stk. Opskrift til 40 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sprøde Daim småkager. Simple specier med små Daim stykker, som er perfekt til eftermiddagskaffen.

Ingrediensliste

  • 250 g. smør
  • 150 g. flormelis
  • 300 g. hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 stk. æggeblomme
  • 150 g. Daim

Fremgangsmåde

  1. Skær smør i tern (smørret skal være koldt).
  2. Bland hvedemel, flormelis og vaniljesukker i en skål.
  3. Hak Daim fint.
  4. Tilsæt smør og æggeblomme til den tørre blanding. Ælt det sammen med hænderne. I takt med at dine hænder varmer smørret op, så vil massen samle sig til en fast masse.
  5. Tilsæt Daim til massen og ælt det hurtigt ind.
  6. Del dejen i to.
  7. Form hver klump til en lang pølse med en diameter på ca. 3-4 cm.
  8. Pak den ind i husholdningsfilm eller bagepapir.
  9. Læg den i køleskabet i 1 time eller i fryseren, så den kan sætte sig.
  10. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  11. Skær pølsen ud med en skarp kniv, så du får stykker på ca. 0,5 cm.
  12. Placer småkagerne på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at der er lidt mellemrum mellem dem.
  13. Bag dine Daim småkager i midten af ovnen (kun én plade ad gangen) i ca. 8-12 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 6-7 minutter. De skal være let gyldne.
  14. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af, inden de pakkes i en småkagedåse eller lufttæt beholder.
Bedøm denne ret

Opskrift på Daim småkager

Lækre og nemme Daim småkager med små stykker af Daim. De her sprøde specier med Daim er den perfekte lille småkage til kaffen. Så hvis du er vild med Daim, så vil de her småkager uden tvivl være noget for dig! De består af få ingredienser og er så nemme at lave. Ingredienserne blandes blot og så formes de til pølser, som så kommer på køl. Herefter skæres der tynde skiver af dejen, som lægges på bageplade og bages. Det er en virkelig nem småkage, som vi er helt vilde med.

Vi har aldrig selv fået en Daimsmåkage før, men eftersom vi havde en rest Daim liggende, så tænkte vi, at vi ville give det et skud. Vi elsker nemlig den simple specie-småkage og også chokoladespecien. Derfor tænkte vi, at det også måtte være lækkert med Daim i. Og det var det i den grad!

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på småkager her

Daim småkager

Specier med Daim

Du skal bage de her specier med Daim, hvis du gerne vil have en simpel og sprød småkage med små stykker af Daim. Du kan også kombinere både Daim og noget andet chokolade for et andet udtryk. Daim chokoladen smelter sådan lidt ud i småkagen, hvilket smager så godt. Så kan man virkelig smage karamellen fra Daimen også.

Når først de er bagt, så kan de opbevares i en lufttæt småkagedåse i flere måneder, men så lang tid får de aldrig lov til at holde herhjemme. Ellers kan den ubagte småkagedej også fryses ned. En perfekt barselsgave også.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar