Tilmeld nyhedsbrev

Bedstefars skæg med rabarber

Bedstefars skæg med rabarber

Bedstefars skæg med rabarber

Opskrift til 8 personer (Springform √ė22)

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og sk√łn opskrift p√• en klassiker, nemlig bedstefars sk√¶g. Denne er med rabarberkompot, som g√łr den perfekt som en sk√łn sommerkage.

Ingrediensliste

Kagebund

  • 150 g. sm√łr
  • 200 g. sukker
  • 3 √¶ggeblommer
  • 1,5 dl. m√¶lk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 215 g. hvedemel

Rabarberkompot

  • 300 g. rabarber
  • 85 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker

Marengslåg

  • 3 √¶ggehvider
  • 185 g. sukker

Fremgangsmåde

Rabarberkompot

  1. Rens rabarber. Skær i stykker af 1 cm. Put dem op i en gryde. Tilsæt sukker og vaniljesukker.
  2. Kog ved svag varme i ca. 10-15 minutter.
  3. Lad kompotten afk√łle.

Bund og marengslåg

  1. Tag sm√łr ud¬†i god tid, s√• det kan blive bl√łdt. T√¶nd ovnen p√• 190 grader varmluft.
  2. Pisk sm√łr, vaniljesukker og sukker¬†godt sammen.
  3. Tilsæt herefter æggeblommer, bagepulver, mælk og hvedemel og pisk det hele til en ensartet masse.
  4. Sm√łr en springform (√ė22) med lidt fedtstof og bekl√¶d bunden med bagepapir.
  5. H√¶ld dejen over i springformen. Bag kagen p√• anden nederste rille i ca. 25-30 minutter. Tjek med en k√łdn√•l, grillspyd eller strikkepind om kagen er f√¶rdig.
  6. Tag den ud af ovnen.
  7. Fordel rabarberkompot ovenpå.
  8. Pisk æggehvider stive og tilsæt sukker lidt af gange. Pisk indtil du får en sej marengs. Fordel marengs ovenpå rabarberkompotten. Bag kagen i yderligere 15 minutter.
  9. Tag den ud og lad den k√łle helt af. Sk√¶r med en kniv rundt langs kanten inden formen l√łsnes.

Bed√łm denne ret

Bedstefars skæg med rabarber

Nem opskrift p√• bedstefars sk√¶g kage med rabarber. En sk√łn og nem sommerkage, som er perfekt til lune sommeraftener. Udnyt rabarbers√¶sonen og k√łb friske, danske rabarber. Vi er s√• heldige, at man ofte kan k√łbe dem i vejkantsboder i vores barndomsby. S√• er der ingen undskyldning for ikke at lave denne herlige sommerdessert.

LÆS OGSÅ: Den bedste jordbærtærte

Bedstefars skæg med rabarber

Kan jeg udelade rabarberkompotten?

Du kan sagtens udelade rabarberkompotten, hvis du bare vil have en helt almindelig bedstefars sk√¶g kage. Du kan ogs√• lave den med en anden slags kompot. B√¶rkompot, eksempelvis bromb√¶rkompot, bl√•b√¶rkompot eller hindb√¶rkompot smager ogs√• super sk√łnt i kagen. Vi synes det at have et lag af noget syrligt giver s√•dan en god balance i kagen, da marengs og kagebunden er meget s√łde. S√• det giver et godt modspil, at der lige er et strejf af syrlighed i midten. Det binder efter vores mening hele kagen sammen.

Kan jeg lave kagen i en bradepande?

Ja, du kan sagtens lave kagen i en bradepande. Hvis du vil lave den i en stor bradepande, som normalt passer til en normalovn, så skal opskriften nok ganges med 2,5.

F√łlg ogs√• med p√• vores Facebookside. Her kommer vi med god inspiration til sk√łnne sommerkager og sommerdesserter, som skal nydes i den lune tid.

Kommentarer

  1. Jeg pr√łvede at piske sukker og √¶ggehvider sejt, men uden succes. Den blev blot klisteret og sukkeret blev ikke opl√łst.
    Hvordan får I den så fin som på billedet?
    Vh Henriette

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven