Lækre hverdagsopskrifter

Bedstefars skæg med rabarber

Bedstefars skæg med rabarber
Opskrift til personer (Springform Ø22) Opskrift til 8 personer (Springform Ø22)

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og skøn opskrift på en klassiker, nemlig bedstefars skæg. Denne er med rabarberkompot, som gør den perfekt som en skøn sommerkage.

Ingrediensliste

  • Kagebund

  • 150 g. smør
  • 200 g. sukker
  • 3 stk. æggeblomme
  • 1,5 dl. mælk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 215 g. hvedemel
  • Rabarberkompot

  • 300 g. rabarber
  • 85 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Marengslåg

  • 3 stk. æggehvide
  • 185 g. sukker

Fremgangsmåde

Rabarberkompot

  1. Rens rabarber. Skær i stykker af 1 cm. Put dem op i en gryde. Tilsæt sukker og vaniljesukker.
  2. Kog ved svag varme i ca. 10-15 minutter.
  3. Lad kompotten afkøle.

Bund og marengslåg

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Pisk smør, vaniljesukker og sukker godt sammen.
  3. Tilsæt herefter æggeblommer, bagepulver, mælk og hvedemel og pisk det hele til en ensartet masse.
  4. Smør en springform (Ø22) med lidt fedtstof og beklæd bunden med bagepapir.
  5. Hæld dejen over i springformen. Bag kagen på anden nederste rille i ca. 25-30 minutter. Tjek med en kødnål, grillspyd eller strikkepind om kagen er færdig.
  6. Tag den ud af ovnen.
  7. Fordel rabarberkompot ovenpå.
  8. Pisk æggehvider stive og tilsæt sukker lidt af gange. Pisk indtil du får en sej marengs. Fordel marengs ovenpå rabarberkompotten. Bag kagen i yderligere 15 minutter.
  9. Tag den ud og lad den køle helt af. Skær med en kniv rundt langs kanten inden formen løsnes.

Bedøm denne ret

Bedstefars skæg med rabarber

Nem opskrift på bedstefars skæg kage med rabarber. En skøn og nem sommerkage, som er perfekt til lune sommeraftener. Udnyt rabarbersæsonen og køb friske, danske rabarber. Vi er så heldige, at man ofte kan købe dem i vejkantsboder i vores barndomsby. Så er der ingen undskyldning for ikke at lave denne herlige sommerdessert.

LÆS OGSÅ: Den bedste jordbærtærte

Rabarbertærte med marengs

Bedstefars skæg med rabarber

Kan jeg udelade rabarberkompotten?

Du kan sagtens udelade rabarberkompotten, hvis du bare vil have en helt almindelig bedstefars skæg kage. Du kan også lave den med en anden slags kompot. Bærkompot, eksempelvis brombærkompot, blåbærkompot eller hindbærkompot smager også super skønt i kagen. Vi synes det at have et lag af noget syrligt giver sådan en god balance i kagen, da marengs og kagebunden er meget søde. Så det giver et godt modspil, at der lige er et strejf af syrlighed i midten. Det binder efter vores mening hele kagen sammen.

Kan jeg lave kagen i en bradepande?

Ja, du kan sagtens lave kagen i en bradepande. Hvis du vil lave den i en stor bradepande, som normalt passer til en normalovn, så skal opskriften nok ganges med 2,5.

Følg også med på vores Facebookside. Her kommer vi med god inspiration til skønne sommerkager og sommerdesserter, som skal nydes i den lune tid.

Kommentarer

  1. Jeg prøvede at piske sukker og æggehvider sejt, men uden succes. Den blev blot klisteret og sukkeret blev ikke opløst.
    Hvordan får I den så fin som på billedet?
    Vh Henriette

  2. Hvis jeg laver den dagen i forvejen – så går jeg ud fra den ikke skal opbevares på køl? Der er noget med marengs og køleskab?

  3. Hej!

    Når kagen er taget ud af ovnen første gang, skal den så køles lidt af inden man putter kompot og marengs på? Eller skal det bare på med det samme og så i ovnen igen i 15 min?

    Tak!

    1. Hej Amalie,

      Kagen skal gerne være nogenlunde færdigbagt, når du tager den ud. Derfor putter du bare kompot og marengs på og så direkte ind i ovnen igen. HVis den ikke er bagt nok, når den tages ud første gang, så vil det hele falde sammen, så sørg lige for at mærke på overfladen om den virker helt flydende. HVis den gør det, så skal den lige have lidt længere i ovnen inden resten kommes på 🙂

      Knus

  4. Hej
    Bruger du/I pasteuriseret æggeblommer og æggehvider eller bare alm æg, hvor blomme og æggehvider bliver delt fra hinanden?
    Ville man kunne lave selve kagen dagen før og så komme kompot og marengs på dagen efter og bage den færdig i de 15 min?

    Mvh Tanja

    1. hej Tanja,

      Vi bruger alm. æg, som vi deler 🙂
      Det har vi faktisk ikke forsøgt os med, men tænker godt, at du kan.

      Kh

  5. Husk at piskeris skal være fuldstændig rene når æggehvider piskes ellers bliver de ikke stive, uanset for længe man pisker 😂😂

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag