Æblegrød

Æblegrød
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Lav en hjemmelavet æblegrød, som du kan bruge til gammeldags æblekage, som topping til skyr eller yoghurt eller serveret lun med is til.

Ingrediensliste

  • Æblegrød

  • 6 stk. æble
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 dl. vand
  • 50 g. sukker

Fremgangsmåde

  1. Skræl æbler og skær dem i tern.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret.
  3. Kom æbletern i en gryde med vand, sukker, vaniljekorn og vaniljestang.
  4. Bring forsigtigt gryden i kog og lad den simre ved middel varme i 10-20 minutter, alt efter hvor meget tekstur du vil have. Rør godt rundt undervejs.
  5. Tag gryden af varmen. Tag vaniljestangen op. Du kan lade grøden have lidt struktur eller du kan blende den kort med en stavblender.
  6. Lad grøden afkøle. Pisk imens en let flødeskum og server din æblegrød med fløden på toppen. Er du mere til vaniljeis så er det også  lækkert dertil.
Bedøm denne ret

Opskrift på æblegrød

Æblegrød er så nemt at lave selv og er især helt ideelt at lave her i efteråret, når de danske æbler titter frem i butikkerne. Måske du selv er heldig at have et æbletræ med masser af æbler stående i haven. Hvis vi havde det, så var der ingen tvivl om, at vi ville lave en portion hjemmelavet æblegrød.

Æblegrøden kan bruges til gammeldags æblekage eller som topping til din morgenmad. Prøv at komme lidt æblegrød på din skyr, yoghurt eller havregrød. Det smager skønt! Du kan også lave en sundere æblekage med æblegrød, vaniljeskyr og lidt ristet havregryn.

Prøv også blot at servere den lune æblegrød med en god, cremet vaniljeis og evt. lidt ristede nødder. Det er så skøn en efterårsdessert med æble, som også er simpel at lave.

LÆS OGSÅ: Chiagrød med hindbær

Æblegrød

Grød af æble

Hvis vi skal være ærlige, så er grød så undervurderet. Man kan lave så meget lækkert frugtgrød, som kan bruges til alverdens ting og sager. Vores favorit må nok være at bruge grød af æble til gammeldags æblekage eller som topping til morgenmaden.

Samtidig så er det så nemt at lave æblegrød. Det kræver nemlig ikke ret mange ingredienser. Det eneste du skal bruge er æbler, lidt vand, sukker og evt. vaniljesukker eller en vaniljestang. Og ja, hvis du så kan få fat i nogle danske æbler, så gør det kun grøden endnu bedre! Du kan også sagtens lave opskriften med pærer i stedet eller med en blanding af både æbler og pærer.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar