Chiagrød med hindbærkompot og granola

Opskrift på chiagrød med hindbærkompot og granola
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en sund og mættende chiagrød med hindbærkompot og granola. Chiagrød kan spises til morgenmad, som en sund snack eller som en sund dessert.

Ingrediensliste

 • Chiagrød

 • 2 spsk. chiafrø
 • 1,25 dl. Alpro kokosdrik
 • 1 spsk. akaciehonning
 • 1 knivspids vaniljepulver
 • 0,5 dl. Alpro Plantgurt vanilje
 • Hindbærkompot

 • 80 g. frosne hindbær
 • 1 spsk. akaciehonning
 • 3 spsk. vand
 • Andet

 • 50 g. granola
 • 50 g. hindbær

Fremgangsmåde

Chiagrød

Aftenen før

 1. Rør chiafrø sammen med Alpro kokosdrik, akaciehonning og vaniljepulver. Rør det godt sammen. Sæt låg på glasset og sæt i køleskabet natten over.

Dagen efter

 1. Rør rundt i din chiagrød. Tilføj Alpro plantgurt med vaniljesmag (andre smage kan også bruges).
 2. Fordel chiagrød i to glas eller en stor skål.
 3. Fordel hindbærkompot, granola og friske bær oven på. Spis med det samme.

Hindbærkompot

 1. Placer hindbær, vand og akaciehonning i en lille gryde.
 2. Bring det i kog ved middel varme.
 3. Lad det stå og simre i 5-10 minutter, indtil du kan mose hindbærrene og noget af vandet er fordampet.
 4. Tag gryden af varmen. Hæld din kompot over i en skål eller bøtte. Lad den køle af. Sæt på køl.
 5. Den kan holde sig ca. 1 uge på køl (så du kan sagtens lave en stor portion, så du har til en hel uge).
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Alpro 

Opskrift på chiagrød med hindbærkompot og granola

Chiagrød med hindbærkompot og granola er en sund og lækker morgenmad, som uden tvivl er vores favorit lige nu. Selve chiagrøden rører man sammen aftenen inden og så vendes den med vanilje Plantgurt om morgenen. Herefter toppes den med hindbærkompot, granola og evt. lidt friske bær. Vi laver en stor portion hindbærkompot, som vi opbevarer i en bøtte. Så er det nemt og hurtigt at lave en lækker omgang morgenmad.

For os er det så altafgørende, at man får en god og sund start på dagen. Vi springer ALDRIG morgenmad over, da vi ved hvor vigtigt det er i forhold til at have energi hele dagen. Derfor er det også ofte vigtigt, at det er nemt og hurtigt, så man ikke springe det over. Personligt, så laver vi gerne dobbeltportion af denne opskrift, så vi har til 2 dage af gangen. Om morgenen blander vi chiagrøden op med Plantgurt, topper med vores hjemmelavede granola og evt. lidt bær eller frugter, hvis vi har det. Det er vores absolut favorit lige nu!

Denne opskrift på chiagrød er også super ideel til dig, som bare gerne vil have en morgenmad, som man kan tage med på farten. Pak det hele i en bøtte, så er det nemt at tage med.

LÆS OGSÅ: Sunde pandekager uden banan

Opskrift på chiagrød med hindbærkompot og granola

Chiagrød med plantgurt og kokosdrik

Til denne opskrift har vi brugt plantgurt og Alpro kokosdrik. Kokosdrikken bliver blandet med chiafrø, lidt akaciehonning og vaniljepulver. Dagen efter blander vi så lidt vanilje Plantgurt i. Det giver en virkelig lækker chiagrød, som har et tropisk præg pga. kokosdrikken. Når det så bliver kombineret med hindbærkompotten, så har du virkelig en lækker morgenmadstrifli. Du kan selvfølgelig også udelade hindbærkompotten og blot toppe chiagrøden med friske bær. Det smager også skønt!

Chiagrød med plantgurt og kokosdrik Chiagrød med plantgurt og kokosdrik

Hvor længe kan chiagrøden holde sig på køl?

Chiagrød kan faktisk holde sig 3-4 dage på køl. Så du kan sagtens lave en stor portion i en bøtte, som du så tager lidt af hver dag og blander med Plantgurt vanilje. Det bliver ikke nemmere at få en sund og nærende morgenmad, som kan bikses sammen på 2 minutter.

Opskrift på chiagrød med hindbærkompot og granola

FLERE SUNDE MORGENMADSOPSKRIFTER

Hvis du stadig føler, at du godt kunne bruge lidt ekstra inspiration til en sund, hurtig og nærende morgenmad, så kan du tage et kig på  Alpros hjemmeside. De har en masse spændende og nemme opskrifter. Du finder siden lige her.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

 

Kommentarer

Skriv en kommentar