Æblekage med marcipan og kanel

Æblekage med marcipan og kanel
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en svampet og lækker æblekage med marcipan og kanel. Den bedste bagte æbletærte med danske æbler, marcipan og kanel.

Ingrediensliste

  • Æblekage med marcipan

  • 200 g. smør
  • 200 g. marcipan
  • 150 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 stk. æg
  • 50 g. hvedemel
  • 3 stk. æble
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 spsk. sukker
  • 20 g. mandelsplitter
  • Tilbehør

  • 200 g. creme fraiche

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Smelt smørret ved lav varme eller i mikroovnen.
  3. Smuldr marcipan i mindre stykker og kom det i en røreskål med sukker og vaniljesukker.
  4. Pisk det sammen med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen, imens der piskes. Pisk det godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 3-4 minutter.
  5. Tilsæt herefter hvedemel og smeltet smør. Rør det kun sammen til, at der akkurat ikke er klumper.
  6. Kom bagepapir i bunden af en springform (Ø23) og smør siderne med fedtstof. Kom dejen i.
  7. Snit æbler i tynde skiver og fordel rundt over hele kagen. Bland sukker og kanel og drys det udover sammen med mandelsplitter.
  8. Bag den i midten af ovnen i ca. 30-40 minutter. Hold øje med den efter 25 minutter, da der kan være stor forskel på ovne.
  9. Tag kagen ud og lad den køle af en smule inden servering.
  10. Server med creme fraiche til.
Bedøm denne ret

Opskrift på æblekage med marcipan og kanel

Her får du vores bedste opskrift på en svampet og lækker æblekage med marcipan og kanel. En æbletærte med kanel, som bliver fuldendt med en klat creme fraiche eller en god kugle vaniljeis. Efteråret er her for alvor og det betyder også, at det bugner med de bedste danske æbler. Det har vi selvfølgelig udnyttet og derfor lavet den her gode æblekage med marcipan. Vi har flere opskrifter på æblekage, men nu ville vi altså også have en, hvor marcipan var en ret stor del af opskriften. Og det er den i den grad i den her opskrift. Du får alt det gode i den her kage. Æble, marcipan og kanel. Det giver bare den bedste kage med æble.

Det er den ultimative eftermiddagskage. Den smager nemlig kun endnu bedre med en kop kaffe til. Så hvis du er heldig at have æbler i haven eller måske kender nogen, som har, så kan vi kun anbefale dig at bage denne kage.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med æble her

Æblekage med marcipan og kanel

Kage med æble og marcipan i springform

Det er den nemmeste kage med æble og marcipan i en springform. Dejen er meget simpel og er hurtig at bikse sammen. Så kommes den bare i en springform med bagepapir i bunden og som er smurt med smør i kanterne. Og så pynter man ellers blot med tynde skiver af æble, kanelsukker og mandelsplitter. Det er sådan en nem kage med æble og marcipan.

Hvilke æbler er gode til denne æblekage med marcipan?

Vi er vilde med ananasæbler, discovery, Ingrid Marie og Filippa. De giver en god syrlighed og friskhed til kagen og så giver de også en flot farve til kagen. Vi er personligt vilde med røde æbler og især ananasæbler og discovery.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

  1. Min kage skulle have 1 time, før den var færdig. Og det er en ganske almindelig ovn, som kun er et par år gammel. Men kagen smagte rigtig godt.

    1. Hej Mette,

      Bagte du den mon i et porcelænsfad? Evt. et tærtefad? Så er det nok derfor den har skulle have længere tid 🙂

      Kh

Skriv en kommentar