Æblekage med marcipan og kanel Æblekage med marcipan og kanel Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en svampet og lækker æblekage med marcipan og kanel. Den bedste bagte æbletærte med danske æbler, marcipan og kanel. Ingrediensliste Æblekage med marcipan 200 g. smør 200 g. marcipan 150 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 3 stk. æg 50 g. hvedemel 3 stk. æble 2 tsk. stødt kanel 2 spsk. sukker 20 g. mandelsplitter Tilbehør 200 g. creme fraiche Fremgangsmåde Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Smelt smørret ved lav varme eller i mikroovnen. Smuldr marcipan i mindre stykker og kom det i en røreskål med sukker og vaniljesukker. Pisk det sammen med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen, imens der piskes. Pisk det godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 3-4 minutter. Tilsæt herefter hvedemel og smeltet smør. Rør det kun sammen til, at der akkurat ikke er klumper. Kom bagepapir i bunden af en springform (Ø23) og smør siderne med fedtstof. Kom dejen i. Snit æbler i tynde skiver og fordel rundt over hele kagen. Bland sukker og kanel og drys det udover sammen med mandelsplitter. Bag den i midten af ovnen i ca. 30-40 minutter. Hold øje med den efter 25 minutter, da der kan være stor forskel på ovne. Tag kagen ud og lad den køle af en smule inden servering. Server med creme fraiche til. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på æblekage med marcipan og kanel Her får du vores bedste opskrift på en svampet og lækker æblekage med marcipan og kanel. En æbletærte med kanel, som bliver fuldendt med en klat creme fraiche eller en god kugle vaniljeis. Efteråret er her for alvor og det betyder også, at det bugner med de bedste danske æbler. Det har vi selvfølgelig udnyttet og derfor lavet den her gode æblekage med marcipan. Vi har flere opskrifter på æblekage, men nu ville vi altså også have en, hvor marcipan var en ret stor del af opskriften. Og det er den i den grad i den her opskrift. Du får alt det gode i den her kage. Æble, marcipan og kanel. Det giver bare den bedste kage med æble. Det er den ultimative eftermiddagskage. Den smager nemlig kun endnu bedre med en kop kaffe til. Så hvis du er heldig at have æbler i haven eller måske kender nogen, som har, så kan vi kun anbefale dig at bage denne kage. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med æble her Kage med æble og marcipan i springform Det er den nemmeste kage med æble og marcipan i en springform. Dejen er meget simpel og er hurtig at bikse sammen. Så kommes den bare i en springform med bagepapir i bunden og som er smurt med smør i kanterne. Og så pynter man ellers blot med tynde skiver af æble, kanelsukker og mandelsplitter. Det er sådan en nem kage med æble og marcipan. Hvilke æbler er gode til denne æblekage med marcipan? Vi er vilde med ananasæbler, discovery, Ingrid Marie og Filippa. De giver en god syrlighed og friskhed til kagen og så giver de også en flot farve til kagen. Vi er personligt vilde med røde æbler og især ananasæbler og discovery. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Min kage skulle have 1 time, før den var færdig. Og det er en ganske almindelig ovn, som kun er et par år gammel. Men kagen smagte rigtig godt. Svar
Hej Mette, Bagte du den mon i et porcelænsfad? Evt. et tærtefad? Så er det nok derfor den har skulle have længere tid 🙂 Kh Svar