Pavlova med flødeskum og bær

Pavlova med bær
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 45 minutter

Beskrivelse

Den nemmeste pavlova opskrift. Pavlova kage med flødeskum og masser af friske bær er sommerens bedste kage.

Ingrediensliste

 • Marengsbund

 • 4 stk. æggehvide
 • 1 knivspids salt
 • 200 g. sukker
 • 1 tsk. hvidvinseddike
 • Andet

 • 2,5 dl. piskefløde
 • 2 spsk. flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 2 spsk. creme fraiche
 • 200 g. bær

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 120 grader varmluft.
 2. Pisk æggehvider og salt med en elpisker. Tilsæt sukker lidt efter lidt, imens der piskes. Når alt sukkeret er tilføjet, så pisker du det hele i 5-6 minutter til marengsen danner bløde toppe og er fast. Pisk til sidst hvidvinseddike i.
 3. En bageplade gøres klar med bagepapir. Fordel marengs i en cirkel på ca. 24 cm. ud på bagepladen. Der må gerne være lidt toppe på marengsen.
 4. Bag den på anden nederste rille i ovnen i 1 time og 15 minutter.
 5. Sluk ovnen, når tiden er gået. Lad den køle af i ovnen 1 time efter, inden du tager bunden ud.
 6. Inden servering piskes piskefløde til flødeskum med flormelis og vaniljesukker. Vend til sidst creme fraiche forsigtigt i.
 7. Fordel cremen udover marengsbunden. Top med friske bær. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Pavlova med flødeskum og bær

Opskrift på en lækker pavlova med flødeskum og en masse friske bær og frugter. En simpel, men så god kage, som nærmest smager godt i alle anledninger. Den består jo egentlig bare af en sej marengsbund, som bliver toppet med flødeskum og bær.

Efter vi lagde denne kage op på vores Instagram, så har efterspørgslen efter opskriften været enorm. Og det kan vi sagtens forstå. Sommeren er lige for døren og vi elsker selv sommerkager, som er fyldt med bær.

Det bliver især rigtig godt, når de begynder at sælge danske jordbær. Der er bare ikke noget bedre end søde, danske jordbær oven på en sprød marengsbund. Det er sommer og sol for os.

LÆS OGSÅ: Daim islagkage

Pavlova med bær

Kan bunden laves i god tid?

Selve bunden kan du godt lave dagen inden. Hvis den blot bliver pakket ind i husholdningsfilm eller i en stor plastikpose. Den skal bare opbevares et tørt sted og ikke et sted, hvor der er fugtigt.

Så er den nem at servere, da den blot skal pyntes med flødeskum og bær inden servering. Fløden kan du også piske et par timer inden det skal bruges. På den måde kan du forberede så meget som muligt og spare dig selv tid, hvis du har gæster på besøg og ikke vil bruge alt for meget tid i køkkenet.

Hvilke bær og frugter kan man bruge?

Du kan faktisk stort set bruge alle frugter og bær. Der er selvfølgelig nogle, som er bedre end andre. Stort set alle bær er super gode til pavlova. Vores favoritter er jordbær, hindbær og blåbær.

Du kan også bruge dåsefrugt som fersken, da det har en god sødme. Ellers er passionsfrugt, vindruer (uden kerner), brombær og ribs også super godt oven på. Hvis du ikke er så meget til flødeskum, så kan du også servere din pavlova med is. En god vaniljeis og så har du en helt fantastisk dessert.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hej! Tak for Jeres mange lækre opskrifter!
  Har I prøvet at lave dobbeltportion af denne opskrift? Jeg skal lave kagen til 13 personer og er i et dilemma om jeg skal lave to bunde og bage på samme tid på to plader, eller lave én stor – og er i så fald i tvivl om bagetiden. Har I er godt råd? 🙂
  Mvh Maria

 2. Hej.
  Jeg skal lave en portion til 12 personer, men høj skal marengsen ca være? For ville så bare bredde den med ud på bagepladen end det som står i opskriften, men ville gerne have ca samme fordeling af marengs og skum 🙂
  Kan hele skummen egentligt laves færdig et par timer før serveringen og opbevares i køleskabet? Eller mener i kun den piskede flødeskum?
  Mvh Stine

 3. Hvis jeg skal lave til 30 personer er 1 bradepande så rigeligt, eller skal jeg lave 2 bradepander?🙈

Skriv en kommentar