Tilmeld nyhedsbrev

Pavlova med flødeskum og bær

Pavlova med bær

Pavlova kage med fløde og bær

Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 45 minutter

Beskrivelse

Den nemmeste pavlova opskrift. Pavlova kage med flødeskum og masser af friske bær er sommerens bedste kage.

Ingrediensliste

Marengsbund

  • 4 æggehvider
  • 200 g. sukker
  • 2 tsk. hvidvinseddike

Andet

  • 3 dl. piskefløde
  • 4 spsk. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • friske bær

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
  2. Pisk æggehvider og halvdelen af sukkeret helt stivt. Tilsæt herefter resten af sukkeret og hvidvinseddike. Pisk indtil det danner toppe.
  3. En bageplade gøres klar med bagepapir. Fordel marengs i en cirkel på ca. 24 cm. ud på bagepladen.
  4. Bag den på anden nederste rille i ovnen i 1 time.
  5. Sluk ovnen, når den ene time er gået. Lad ovnen køle helt af, inden du tager din marengsbund ud.
  6. Inden servering piskes piskefløde  sammen med flormelis og vaniljesukker til en let skum.
  7. Fordel flødeskum udover marengsbunden. Top med friske bær. Server med det samme.

Bedøm denne ret

Pavlova med flødeskum og bær

Opskrift på en lækker pavlova med flødeskum og en masse friske bær og frugter. En simpel, men så god kage, som nærmest smager godt i alle anledninger. Den består jo egentlig bare af en sej marengsbund, som bliver toppet med flødeskum og bær.

Efter vi lagde denne kage op på vores Instagram, så har efterspørgslen efter opskriften været enorm. Og det kan vi sagtens forstå. Sommeren er lige for døren og vi elsker selv sommerkager, som er fyldt med bær.

Det bliver især rigtig godt, når de begynder at sælge danske jordbær. Der er bare ikke noget bedre end søde, danske jordbær oven på en sprød marengsbund. Det er sommer og sol for os.

LÆS OGSÅ: Daim islagkage

Pavlova med bær

Kan bunden laves i god tid?

Selve bunden kan du godt lave dagen inden. Hvis den blot bliver pakket ind i husholdningsfilm eller i en stor plastikpose. Den skal bare opbevares et tørt sted og ikke et sted, hvor der er fugtigt.

Så er den nem at servere, da den blot skal pyntes med flødeskum og bær inden servering. Fløden kan du også piske et par timer inden det skal bruges. På den måde kan du forberede så meget som muligt og spare dig selv tid, hvis du har gæster på besøg og ikke vil bruge alt for meget tid i køkkenet.

Hvilke bær og frugter kan man bruge?

Du kan faktisk stort set bruge alle frugter og bær. Der er selvfølgelig nogle, som er bedre end andre. Stort set alle bær er super gode til pavlova. Vores favoritter er jordbær, hindbær og blåbær.

Du kan også bruge dåsefrugt som fersken, da det har en god sødme. Ellers er passionsfrugt, vindruer (uden kerner), brombær og ribs også super godt oven på. Hvis du ikke er så meget til flødeskum, så kan du også servere din pavlova med is. En god vaniljeis og så har du en helt fantastisk dessert.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven