Appelsinris

Appelsinris
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på appelsinris, som er en rigtig mormor-dessert. En slags risalamande med vanilje og appelsin, som smager så godt.

Ingrediensliste

  • 180 g. kogte ris
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl. piskefløde
  • 3 stk. appelsin
  • 1 spsk. mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Hvis du ikke har nogle kogte ris i forvejen, så kan du koge nogle. Til 180 g. kogte ris skal der cirka bruges 60-70 g. rå ris.
  2. Kogte ris blandes med vaniljesukker og flormelis. Rør det godt ud, så du også får skilt risene ad.
  3. Pisk piskefløde med en elpisker til du har en luftig og let flødeskum.
  4. Vend flødeskum i risene. Smag evt. til med mere flormelis.
  5. Skræl appelsin og skær ud i små tern.
  6. Vend dem i risblandingen (gem evt. lidt til pynt til toppen.)
  7. Anret i skåle eller glas.
  8. Top med tern af appelsin og evt. mandelflager.
  9. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på appelsinris

Appelsinris er en nem og simpel dessert, som dine bedsteforældre helt sikkert kender. Det er en rigtig mormor-ret! Og en god måde at få brugt en rest kogte ris på. Der er sådan lidt risalamande over den. Men i stedet for kirsebær, så er den lavet med frisk appelsin. Appelsinen giver noget syrlighed og gør også desserten virkelig frisk. Så hvis du er en af dem, som ikke er til desserter, som er alt for søde, så vil den her helt sikkert være noget for dig.

Det er blot kogte ris, som blandes med flødeskum, lidt vanilje og lidt flormelis samt appelsin skåret i tern. Den er lynhurtig at lave og så er det en god måde til at undgå madspild på. Vi laver den ofte ud af en rest kogte basmatiris eller jasminris. Dem synes vi er gode til desserten.

LÆS OGSÅ: Klik her for at finde de mest populære desserter

Appelsinris

Dessert med appelsin

Hvis du lige mangler en idé til en nem og hurtig dessert med appelsin, så er den her helt perfekt. Appelsin i desserter er så godt, da det giver noget friskhed og giver godt modspil til sødmen. Hvis du ellers mangler ideer, så kan du her tjekke alle vores dessertopskrifter med appelsin ud her. En dessert med citrusfrugt er altid godt og kan spises året rundt.

Men de er ekstra gode lige nu, da appelsinerne er i sæson. Og så er det dejligt med nogle opskrifter, som ikke indeholder bær som jordbær og hindbær, da de jo er bedst om sommeren og sensommeren. Men en dessert med appelsin skal man på ingen måde undervurdere.

Appelsinris

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej,

      Det er oprindeligt løse ris, så ja basmatiris osv. Men du kan sagtens bruge grødris 🙂

      Kh

Skriv en kommentar