Asparges på panden

Asparges på panden
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Sådan laver du de bedste grønne asparges på panden. Stegte grønne asparges er nemt og hurtigt tilbehør til aftensmaden.

Ingrediensliste

  • 1 bundt friske asparges
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. smør
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og knæk enderne af asparges.
  2. Pil hvidløg og snit hvidløg fint eller pres i en hvidløgspresser.
  3. Smelt smør på en pande og kom asparges på.
  4. Steg ved mellem-høj varme i cirka 5-8 minutte. Cirka halvvejs kommes hvidløg på panden (så det ikke brænder på).
  5. Krydr med salt og peber.
Bedøm denne ret

Opskrift på asparges på panden

Sådan her laver du nemt asparges på panden. Smørstegte grønne asparges er nemt og lækkert tilbehør, som kræver meget lidt. Hvis du lige står og mangler noget nemt tilbehør til aftensmaden, så er stegte asparges altid et hit. De smager godt til et godt stykke kød, men kan også sagtens serveres til en gryderet, en omelet eller lignende. Det er hurtigt at lave dem, da man blot lige knækkerne enderne af og så bliver de ellers bare stegt i smør og hvidløg. Og alt der bliver stegt i smør og hvidløg er jo lækkert – kan vi ikke blive enige om det?

Når asparges kommer i sæson, så får vi udnyttet det til fulde. Det bliver til asparges på panden, men også til grillede asparges og til høns i asparges. Det er så godt med de friske grønne asparges, som også kan bruges i salater, gryderetter, wokretter og meget mere. Men nogle gange skal man heller ikke gøre tingene så komplicerede og så er det altså bare lækkert med grønne asparges på panden.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med grønne asparges her

Asparges på panden

Hvordan skal man tilberede grønne asparges?

De grønne asparges knækker man enden af og så skylles de. En pande varmes op og der smeltes smør på. Så kommes asparges på og de steger i 5-10 minutter. De må gerne stadig have lidt bid, så de ikke bliver helt bløde. Halvvejs tilføjer vi også hvidløg, så de også får den gode hvidløgssmag. Smør og hvidløg er bare en af de bedste kombinationer og man kan stege stort set alle grøntsager i det og så bliver det godt. Du kan også smage til med lidt citron for lidt syrlighed.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar