Bulgursalat med ristede kikærter

Bulgursalat med ristede kikærter
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på bulgursalat med ristede kikærter, fetaost og masser af grøntsager. En smagfuld og nem salat med bulgur.

Ingrediensliste

 • Stegte kikærter

 • 400 g. kikærter på dåse
 • 2 spsk. olivenolie
 • 0,5 tsk. stødt spidskommen
 • 0,5 tsk. stødt koriander
 • 1 tsk. paprika
 • 0,5 tsk. cayennepeber
 • 1 tsk. hvidløgspulver
 • salt/peber
 • 130 g. bulgur
 • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
 • 1 stk. agurk
 • 150 g. cherrytomater
 • 0,25 bundt forårsløg
 • 125 g. fetaost
 • 100 g. soltørrede tomater

Fremgangsmåde

 1. Dræn kikærter i en si og skyl dem grundigt med koldt vand.
 2. Lad dem afdryppe godt og dup dem evt. med et viskestykke.
 3. Varm en pande op med olivenolie. Kom kikærterne på.
 4. Tilsæt alle krydderierne og vend godt rundt. Lad dem stege godt af, så de får lidt sprødhed.
 5. Tag så panden af blusset og lad dem køle en smule af.
 6. Kog bulgur efter pakkens anvisning. Vi kommer også lige en bouillonterning ned i kogevandet. Det giver sådan en dejlig smag (det kan også sagtens udelades).
 7. Når det er kogt, så drænes bulgur og skylles i koldt vand. Sæt det til side.
 8. Halver agurk. Skrab de våde kerner ud (så bliver din salat knap så våd til sidst).
 9. Skær cherrytomater ud i små tern. Hak forårsløg fint. Hvis du bruger feta fra blok, så skæres den ud i små tern.
 10. Bland agurk, cherrytomater, forårsløg, feta og soltørrede tomater med bulgur og de ristede kikærter. Kom også noget af olien fra de soltørrede tomater ved og vend det hele godt rundt.
 11. Anret salaten i et fad og server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på bulgursalat med ristede kikærter

Det nyeste påfund og nyeste afhængighed er den her mega lækre bulgursalat med ristede kikærter, feta og masser af grøntsager. Den smager så godt og er samtidig så nem at lave. Genial til aftensmad, frokost, i madpakken eller hvad du nu ellers lige tænker. Hvis du ikke er så vild med kikærter i deres ‘rå’ form, så skal du altså prøve at stege dem i en masse krydderier, inden de vendes i salaten. Vi har krydret de her kikærter, så de er lidt til den stærke side, da det passer godt sammen med de sprøde grøntsager og lækre fetaost, som er godt cremet.

Vi serverede bulgursalaten med de ristede kikærter til en fyldt sommer-inspireret mørbrad. Det var den lækreste menu, hvor man virkelig drømte om sol og sommer. Vi kan slet ikke vente på, at vi igen skal nyde aftensmaden ude på terassen og nyde dagens sidste solstråler. Derfor bærer vores opskrifter lige nu også præg af, at vi bare længtes efter sol og sommer. Så vi håber, at I kan tåle et skud sommeropskrifter. Så kan vi alle sammen længes efter sommeren sammen.

LÆS OGSÅ: Se alle vores lækre opskrifter på bulgursalater her

Bulgursalat med ristede kikærter

Bulgursalat med feta

En bulgursalat med feta går man aldrig galt i byen med. Det er noget af det bedste man kan få, hvis man også gerne vil have en salat med noget fylde i. Vi tilføjer gerne bulgur, pasta eller lignende til vores salater for at give dem mere fylde, så de mætter længere. Den her bulgursalat med feta har masser af smag, gode teksturer og så mætter den godt. Der er brugt soltørrede tomater, agurk, cherrytomater og forårsløg, som spiller så godt sammen med de krydrede kikærter og fetaosten.

Salat med bulgur og fetaost

Du skal prøve den her salat med bulgur og fetaost, hvis du kører i det samme spor med salater og trænger til noget nyt. Den her smager godt for sig selv, men man kan også tilføje stegt kylling, falafler, mørbrad som vi gjorde eller et lækkert stykke rødt kød. Det er i sandhed en salat, som vil gå godt til det meste.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar