Aspargessovs

Aspargessovs
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en cremet aspargessovs. Server din asparges sovs til hamburgerryg, frikadeller eller til kylling.

Ingrediensliste

  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 3 dl. vand
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 dl. mælk
  • 240 g. asparges på dåse
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Find en beholder og kom bouillonterning og kogende vand i og opløs bouillonterning.
  2. Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel. Pisk godt sammen og bag det godt i gennem uden det tager farve.
  3. Lidt efter lidt tilsættes bouillon og mælk, imens der piskes.
  4. Når sovsen har den ønskede tykkelse må det gerne simre et par minutter.
  5. Dræn asparges og kom i sovsen.
  6. Varm sovsen i gennem.
  7. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Bedøm denne ret

Opskrift på aspargessovs

Her får du opskriften på en hjemmelavet cremet aspargessovs, som smager fantastisk til hamburgerryg, frikadeller eller en omgang kylling. Hvis du lige står og mangler en hurtig hvid sovs, så kan vi anbefale sådan en asparges sovs her. Den er lavet med asparges fra dåse og er en opbagt sauce, som laves på smør, mel og mælk. Man kan også løfte niveauet på sovsen ved at bruge friske asparges. Det kunne være både grønne eller hvide asparges.

En lækker menu ville være frikadeller, kartofler og den her aspargessovs og så noget grønt ved siden af. Det kunne være en grøn salat eller nogle sauterede grøntsager. Så har du en dejlig efterårsmenu, som passer godt til de køligere temperaturer, som vi går ind i nu.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på hjemmelavet sauce her

Aspargessovs

Asparges sovs

Det er nemt at lave asparges sovs. Hvis du er vild med høns i asparges, så vil den her sovs også være lige noget for dig. Server den evt. til et stykke stegt kyllingebryst og en omgang kogte kartofler. Det er en meget mild sovs, som blot bliver smagt til med citronsaft, salt og peber. Man kan også komme en lille my stødt muskatnød i. Det er en sovs fra mormorkøkkenet, som er gået lidt i glemmebogen. Den er altså god, hvis man lige står og mangler en hurtig sovs til aftensmaden og den ikke skal være alt for avanceret.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar