Bagt blomkål med hvidløgssmør og parmesan

Bagt blomkål med hvidløgssmør og parmesan
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på bagt blomkål med hvidløgssmør og parmesan bagt i ovnen. Bagt blomkål i skiver smager skønt som tilbehør.

Ingrediensliste

  • 1 stk. blomkål
  • 2 spsk. smør
  • 1 fed hvidløg
  • 0,2 bundt frisk persille
  • 50 g. parmesan
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovn på 200 grader varmluft.
  2. Skyl og skær blomkål i skiver.
  3. Kom bagepapir på bageplade og læg blomkålsskiverne derpå.
  4. Smelt smør i mikroovn eller i en lille gryde.
  5. Skyl og snit persille fint og pres hvidløg. Bland i det smeltede smør og krydr med salt og peber.
  6. Pensl blomkålsskiverne med smørblandingen og kom i ovnen i cirka 20 minutter.
  7. Tag blomkålen ud af ovnen og pensl igen med smørblandingen og riv dernæst parmesan ud over.
  8. Stil blomkålen i ovnen i yderligere ca. 10 minutter – til osten er smeltet og let gylden.
  9. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på bagt blomkål med hvidløgssmør og parmesan

Du skal smage sådan en gang bagt blomkål med hvidløgssmør og parmesan. Det er vores nye yndlingsmåde at lave blomkål på, hvis vi lige mangler noget hurtigt, smagfuld og nemt tilbehør. Blomkål har altid været en kæmpe favorit hos os. Det er sådan en alsidig grøntsag, som kan bruges i gryderetter, i wokretter, i salater osv. Men den smager altså også godt på egen hånd. Især som her, hvor den er skåret i skiver og penslet med hvidløgssmør og bagt i ovnen. Bagt blomkål med parmesan serverer vi gerne som noget grønt til aftensmaden. Det kunne være til et stykke rødt kød, et stykke kylling eller lignende. Det smager faktisk godt til det meste. Det er samtidig en nem og hurtig måde at tilberede blomkål på og når det bliver bagt, så får det sådan et dejligt sprødt ydre. Det klæder virkelig blomkålen.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med blomkål her

Bagt blomkål med hvidløgssmør og parmesan

Bagt blomkål i skiver

Når vi laver den her udgave af bagt blomkål, så skæres blomkål i skiver. Det giver sådan nogle store blomkålsskiver, hvor man kan få bagt dem godt sprøde. Man kan dog også sagtens blot skære eller dele dem i små buketter og stadigvæk vende med hvidløgssmør og ost.Når de skæres ud i skiver, så sørger du til gengæld for en mere jævn bagning. De bliver dermed mere sprøde end bløde, hvilket vi synes klæder blomkålen lige i den her situation.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar