Bagte kartofler på bål

Bagte kartofler på bål
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på bagte kartofler på bål i foliebakke. Udover kartofler er der også forskellige grøntsager i, som udgør perfekt tilbehør.

Ingrediensliste

  • 1000 g. kartoffel
  • 1 bundt friske asparges
  • 2 stk. rødløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 3 tsk. tørret timian
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Rens kartofler og grøntsager.
  2. Skær kartofler i både eller mindre stykker.
  3. Skær asparges i mindre stykker. Udhul peberfrugt og skær i grove stykker.
  4. Løg pilles og skæres i både.
  5. Fordel alle grøntsagerne i en eller flere foliebakker alt efter hvor store bakkerne er.
  6. Fordel olie, timian samt salt/peber udover. Vend det godt rundt.
  7. Dæk bakkerne til med staniol.
  8. Placer bakkerne over bål (evt. på en rist). Lad dem bage i ca. 25-35 minutter alt efter hvor meget knald, der er på bålet.
  9. Tjek til grøntsagerne halvvejs og rør evt. rundt i dem.
  10. Server de bagte kartofler og grøntsager med kød eksempelvis stegte pølser fra bål.
Bedøm denne ret

Opskrift på bagte kartofler på bål

Lav lækre bagte kartofler og grøntsager på bål. Her får du nemlig opskriften på en lækker omgang mad i foliebakke, som er perfekt til bålmad. En blanding, som hovedsageligt består af kartofler tilsat friske asparges, peberfrugt og rødløg. Det hele er vendt i en omgang olie, salt og tørret timian. Hertil serverede vi pølser, som vi også havde tilberedt over bål. En super lækker omgang bålmad, som samtidig var super nem at lave!

Hvis du har gang i bålet og har besluttet dig for at lave aftensmaden over bål, så kan vi anbefale sådan en omgang her. Det kræver blot, at du har en rist, som du kan sætte over bålet. Selve foliebakkerne fik ca. 30 minutter over ilden og det gav lækre kartofler og grøntsager med masser af smag.

LÆS OGSÅ: Den bedste snobrødsdej

Bagte kartofler på bål

Brug de grøntsager du har

Du kan selvfølgelig også blot lave kartofler over bål og udelade grøntsagerne. Vi havde bare lige en rest af nogle grøntsager, som vi tænkte, at vi ville tilføje. På samme måde kan du også tilsætte andre grøntsagsrester til foliebakken. Vi kan også anbefale at bruge gulerødder, squash, aubergine, bønner, pastinak eller andre rodfrugter.

Når man tilbereder det over bål, så får maden samtidig sådan en god røget smag. Og så er der jo bare ikke noget hyggeligere end at samles rundt om et bål. I kan slutte aftenen af med en omgang pandekager over bål, s’mores eller en omgang snobrød for hyggens skyld.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar