Bearnaise sauce Bearnaise sauce Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 5 minutter Samlet tid 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på hjemmelavet sauce bearnaise lavet på bearnaise essens. Server din bearnaisesovs til oksemørbrad, culotte og meget mere. Ingrediensliste 250 g. smør 3 stk. æggeblomme 7 spsk. hvidvinseddike 7 spsk. vand salt/peber 1 stk. løg 1 bundt frisk estragon 0,5 tsk. citronsaft Fremgangsmåde Hak løg groft. Tag alle blade af estragonbundtet og læg dem til side. Læg ligeledes stilkene til side. I en lille gryde kommer du eddike, vand, estragonstilke, løg og salt og peber. Det koges ind til ca. 1/4 del. Når det er kogt sigtes det i en si og væsken hældes over i et glas. Smør smeltes ved lav varme i en gryde og hældes over i en skål. Estragonbladene hakkes fint og lægges i en lille skål. Æggeblommer kommes i et glas. Når man har med æg at gøre, så er det vigtigt at smørret og essensen ikke er for varmt, da det ellers vil skille. I en lille gryde gøres vandbad klar. Læg en skål ovenpå og varm langsomt vandet op. I skålen hældes essensen i. Pisk æggeblommer i og pisk indtil det begynder at tykne en lille smule. Det tykner i takt med, at det får varme. Når det begynder at tykne hældes smør i i en tynd stråle, imens der piskes. Hæld smør i over flere omgange. Til slut tilsættes friskhakket estragon. Smag saucen til med salt, peber og citron. Server din bearnaise med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bearnaise sauce Her får du en nem opskrift på hjemmelavet bearnaise sauce, som er luftig og cremet. Det er en fransk sauce, som primært er lavet på smør, estragon og æggeblommer. Bearnaise smager skønt som tilbehør til oksemørbrad, culotte og meget andet. Og så er det faktisk slet ikke så svært at lave en hjemmelavet bearnaise sauce. Vi laver den over vandbad, da chancen for, at den skiller er mindre, er mindre end hvis man laver den direkte i en gryde på komfuret. LÆS OGSÅ: Champignonsauce Hjemmelavet bearnaise Hvis du først har prøvet kræfter med en hjemmelavet bearnaise, så er det altså rigtig svært at gå tilbage til Knorr bearnaise. Den her bearnaisesovs er fyldig, cremet og passer helt perfekt til et godt stykke rødt kød og pommes frites. Den er selvfølgelig lidt mere tidskrævende end en pulversauce, men den er det hele værd! Bearnaise essens – sådan laver du en hjemmelavet I denne opskrift har vi opkogt vores egen bearnaise essens. Hvis du ikke har tiden til det, så kan du også bare købe en bearnaise essens. Det fås i en lille gul glasflaske i de fleste supermarkeder. Hvis du alligevel har tiden, så er det også super nemt at lave sin egen essens. Den koges op på eddike, løg og estragon. Det giver en kraftig og lækker bearnaise essens, som er perfekt til din bearnaisesovs. Sådan her ser vores hjemmelavede bearnaiseessens ud. Den skal have lov til at koge op, så noget af vandet fordamper. Herefter sies den og så har du altså en hjemmelavet essens. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej Ana, Det er med til at give smagen, så vi har umiddelbart ikke et godt alternativ. Måske du kan bruge almindeligt lagereddike i stedet for – vi har dog ikke prøvet det 🙂 Kh Svar