Blomkålspuré

Blomkålspuré
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en glat og cremet blomkålspuré. Server blomkålpureen, som tilbehør til oksemørbrad, kammuslinger eller til gryderetter.

Ingrediensliste

  • 1 stk. blomkål
  • 5 dl. mælk
  • 1,5 dl. piskefløde
  • 50 g. smør
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skær blomkål i grove stykker.
  2. Kom i en gryde, dæk med mælkog bring i kog. Skru herefter ned til middel varme.
  3. Lad det simre til at blomkålen er kogt i gennem. Det tager ca. 20-25 minutter.
  4. Si mælken fra blomkålen.
  5. Dernæst kommes det i en blender sammen med salt, peber, smør, citronsaft og lidt fløde.
  6. Blend rigtig godt sammen indtil det er helt glat.
  7. Smag til med lidt ekstra fløde, salt, peber og citronsaft.
Bedøm denne ret

Opskrift på blomkålspuré

En glat og cremet blomkålspuré er uundværlig som tilbehør til kammuslinger eller et flot stykke rødt oksemørbrad. Når man er ude, så får man ofte serveret de lækreste puréer, men det er faktisk slet ikke svært at lave selv. Så vil du lave kunsten efter derhjemme, så får du her vores bedste opskrift på en fantastisk blomkålspuré. Den her puré af blomkål har en meget mild smag og så er den helt cremet. Den er derfor den perfekte ledsager til kammuslinger eller et stykke hvid fisk. Vi fik i Budapest engang en ret, som bestod af blomkålspure med et stykke stegt laks og en glace over. Det var en af de bedste retter med laks, som vi nogensinde har fået.

Puré af blomkål er simpelt og nemt at lave. Det består af få ingredienser og kræver blot en god blender eller foodprocessor, så man kan køre den helt glat. Der er tilsat rigelige mængder af fløde og smør, fordi det skal der bruges for at få den bedste puré. Du får en helt glat puré, som altså også er god til de små i familien. Så har du børn, som ikke er så glade for grøntsager, så kunne det være en idé at prøve med sådan en puré.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på grøntsager som tilbehør her

Blomkålspuré

Cremet puré af blomkål

Det er som sagt nemt at lave en cremet puré af blomkål. Blomkålen skæres i grove stykker og koges så møre i mælk. Herefter hældes mælken fra og det blendes med smør og fløde samt smages til med citronsaft, salt og peber. Simpelt, men helt fantastisk. Hvis du gerne vil have lidt mere fylde i den, så kan du også tilføje et par kartofler. Men når den laves udelukkende på blomkål, så får den sådan en dejlig lethed over sig. Det smelter på tungen, når man spiser det. Og sådan skal en god blomkålspuré være.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

Skriv en kommentar