Boller med hvidtøl Boller med hvidtøl Opskrift til 1224364860 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 1 time og 45 minutter Samlet tid 2 timer Del Pin Print Beskrivelse Bag de lækreste boller med hvidtøl. Du får bløde, grove boller lavet med havregryn og øl, som kan serveres til brunch eller morgenbordet. Ingrediensliste 2 dl. vand 33 cl. hvidtøl 25 g. gær 1 spsk. sukker 160 g. havregryn 0,5 tsk. salt 650 g. hvedemel Fremgangsmåde Kom lunkent vand og hvidtøl i en skål. Oplæs gær heri. Tilsæt salt og sukker. Tilsæt nu havregryn og hvedemel og ælt dejen i 5 minutter. Sæt dejen til hævning i 45 minutter overdækket et lunt sted. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Opvarm ovnen til 190 grader varmluft. Pensl bollerne med vand eller mælk og drys lidt mel ovenpå. Bages i ca. 10-15 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på boller med hvidtøl Her får du en super nem og lækker opskrift på boller med hvidtøl. Du får de lækreste, svampede boller, som kan nydes til brunch, morgenmad eller bruges som en eftermiddagsbolle eller madpakkebolle. Hvis du har lidt nisseøl tilovers fra jul, så er de her boller en nem måde at få brugt dem på. Du undgår altså madspild og får samtidig de dejligste, bløde boller. Det er altså bare total win-win efter vores mening. Der er intet som at starte weekenden med en omgang hjemmebagte boller. Vi serverer dem gerne med smør, ost, marmelade, pålægschokolade og lidt forskelligt pålæg. Det er dog også sådan nogle boller, som bare smager hammer godt med et godt lag smør på. Simpelt, men så lækkert! LÆS OGSÅ: Risengrød Boller med øl De her lækre boller med øl er et hit i december, men også hele året rundt. Det her er en rigtig nem opskrift, hvor vi blot har tilføjet lidt havregryn også for at gøre dem lidt grovere. Du kan dog også sagtens tilføje kerner og frø som græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø osv., hvis de skal mætte lidt mere. Vi kan i hvert fald varmt anbefale de her lækre morgenboller til julemåneden. Kan jeg koldhæve dem? Skal de koldhæves, så bruger du blot 15 g. gær og så lader du dejen hæve i køleskabet natten over. Så kan man hurtigt og nemt få nybagte morgenboller uden at skulle stå op rigtig tidligt for at slå en dej sammen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.