Tilmeld nyhedsbrev

Risengrød

risengrød

Risengrød

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet risengrød serveret med kanelsukker, smør og rød saftevand. Det er lækkert på alle døgnets tider. Vi får det ofte til aftensmad.

Ingrediensliste

  • 2,5 dl. vand
  • 190 g. grødris
  • 1 liter sødmælk
  • 2 tsk. salt

Tilbehør

  • kanelsukker
  • smør

Fremgangsmåde

  1. Kog vand op.
  2. Tilsæt grødris og lad det koge i 2 minutter.
  3. Tilsæt mælk.
  4. Lad det simre ved lav varme i ca. 35-40 minutter, hvor der bliver rørt jævnligt i gryden, så det ikke brænder på.
  5. Smag til sidst til med salt.
  6. Server med kanelsukker og smør.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på risengrød

En super nem og lækker opskrift på risengrød. Julen nærmer sig med hastige skridt og vi har allerede sat tænderne i vores første portion. Vi elsker det og får det mange gange i løbet af julen.

Rigtig risengrød skal laves på vand, grødris, sødmælk og salt. Og så skal der selvfølgelig drysses rigelige mængder kanelsukker på toppen og en stor smørklat i midten.

LÆS OGSÅ: Klatkager 

risengrød

Risengrød i ovn

Risengrød i ovn er en alternativ måde at tilberede din grød på. Du undgår at skulle holde øje med den og kan derfor nemt gå fra og til den under tilberedningen.

For at lave risengrød i ovn skal du gøre følgende:

  1. Først og fremmest er det vigtigt, at du bruger en tykbundet gryde og en gryde, som kan tåle at komme i ovnen.
  2. Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
  3. Kog ris og vand op på samme måde som i opskriften. Tilsæt sødmælk og bring det i kog. Når det koger, så tages gryden af blusset og låget sættes på.
  4. Sæt gryden i ovnen. Efter 20 minutter tager du gryden rundt og rører rundt i grøden.
  5. Sæt gryden tilbage i ovnen i yderligere 15 minutter. Rør rundt igen og vurder om den er fin eller om den skal være tykkere. Skal den være lidt tykkere, så sætter du den tilbage i ovnen i 10 minutter til.
  6. Når du er tilfreds med konsistensen smages grøden til med salt og den serveres, som den er.

Risengrød under dynen

Risengrød under dynen er en super smart og miljøvenlig måde at lave risengrød på. Desuden undgår du også, at den brænder på og du behøves ikke at holde øje med den, imens den koger.

For at lave risengrød under dynen skal du gøre følgende:

  1. Følge fremgangsmåden med at koge vand og ris op. Tilsæt sødmælk og bring det i kog.
  2. Når grøden koger, så tager du den af blusset og sætter et låg på. Herefter pakker du gryden ind i et stort håndklæde, evt. to håndklæder og så sætter du gryden ind under dynen. Sørg for at pakke den godt ind.
  3. Lad den stå under dynen i 2-3 timer, helst ikke længere af sundhedsmæssige årsager.
  4. Efter de 2-3 timer tager du gryden ud og giver den et hurtigt opkog på komfuret. Smag til med salt og server den som den er.

Følg også med på de sociale medier

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven