Broccolifrikadeller

Broccolifrikadeller
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sprøde og lækre broccolifrikadeller lavet af broccoli, parmesan og æg. Spis broccolidellerne til aftensmad eller i en salat.

Ingrediensliste

  • 250 g. broccoli
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 30 g. rasp
  • 15 g. parmesan
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, hvidløg og broccoli helt fint i en foodprocessor eller minihakker.
  2. Put det hele over i en skål. Tilsæt æg, revet parmesan, mælk, hvedemel og rasp.
  3. Tilsæt salt og peber.
  4. Lad “farsen” stå og hvile i 5 minutter. Hvis den virker for “tør” efter de 5 minutter, så tilsæt et æg mere. Der kan nemlig være forskel på størrelsen af æg. Hvis den omvendt virker for våd, så tilsæt lidt mere mel.
  5. Form 12 frikadeller og placer dem evt. på et stykke bagepapir eller en tallerken inden de steges.
  6. Varm en pande op med olie på.
  7. Placer alle dine frikadeller på panden.
  8. Steg dem cirka 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.
  9. Tag dem af panden og lad dem køle af en smule inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på broccolifrikadeller

En nem og lækker opskrift på vegetariske broccolifrikadeller er præcis hvad du får opskriften på her. Har du lyst til at trylle dit broccoli om til de lækreste vegetardeller, så skal du prøve den her opskrift! De er lavet med broccoli, æg, parmesan og smager hammergodt. Server dem til aftensmad med en omgang bagte kartofler til eller brug dem som fyld i en wrap eller i pitabrød. Mulighederne er uendelige, da de kan bruges på så mange forskellige måder.

Det fede ved de her broccolifrikadeller er, at man bruger både stilken og toppen. Så der er altså intet, som går til spilde, som der måske ellers ofte gør ved broccoli. Har du en rest blomkål, så kan du også sagtens blande både broccoli og blomkål i de her deller.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på vegetariske deller her

Broccolifrikadeller

Vegetarfrikadeller af broccoli og ost

Vi er vilde med vegetarfrikadeller og de her vegetardeller af broccoli og ost er ingen undtagelse. Hvis du har fulgt med på vores side længe, så ved du også, at vi gerne tager et par kødfrie dage om ugen. Det er en god måde at skrue lidt ned for kødforbruget og samtidig skrue op for grøntsagerne.

Dellerne bliver stegt på en pande i lidt olie eller smør og bliver dejligt sprøde. Man kan også lave dem i airfryer, hvis man former dem og så sprayer dem med lidt olie, inden de bages. Halvvejs vendes de og sprøjtes på den anden side også. Så kan man skrue lidt ned for mængden af fedtstof, hvilket er det fede ved en airfryer.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar