Butterdejstærte med ost og asparges

Butterdejstærte med ost og asparges
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker butterdejstærte med ost og asparges. En sprød tærte med butterdej, flødeost, mozzarella samt friske asparges.

Ingrediensliste

  • 1 pk. butterdej
  • 100 g. økologisk naturel flødeost
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g. cherrytomater
  • 0,5 bundt friske asparges
  • 1 pk. økologisk frisk mozzarella
  • 0,5 bundt frisk basilikum
  • 25 g. pinjekerner
  • salt/peber
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Find en bageplade frem og rul butterdejen ud på et stykke bagepapir.
  3. Rids lidt ned i butterdejen rundt langs kanten med en kniv (ca. 1-2 cm. fra kanten).
  4. Pensl kanten med sammenpisket æg.
  5. Smør naturel flødeost på i midten af hele tærten.
  6. Hak hvidløg fint.
  7. Halver cherrytomater. Knæk enderne af asparges. Skær i mindre stykker. Vend asparges og tomater i lidt olivenolie.
  8. Fordel hvidløg, cherrytomater og asparges ud over det hele.
  9. Riv mozzarella fra hinanden og fordel over det hele.
  10. Bag butterdejstærten i midten af ovnen i ca. 12-15 minutter eller til den er gylden og gennembagt.
  11. Tag den ud og lad den køle en smule af.
  12. Varm en pande op uden fedtstof. Kom pinjekerner på. Ryst panden jævnligt, indtil de har fået farve og begynder at dufte nøddeagtige. Tag dem så af panden.
  13. Fordel de ristede pinjekerner udover bunden sammen med frisk basilikum samt salt/peber.
  14. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Mejeriforeningen

Opskrift på butterdejstærte med ost og asparges

I samarbejde med Mejeriforeningen vil vi gerne sætte fokus på økologisk ost og derfor har vi lavet denne sprøde butterdejstærte med ost og asparges. En hurtig butterdejstærte, som kan laves på 30 minutter. Den består af en butterdejsbund, som er smurt med økologisk flødeost og så er den toppet med økologisk bøfmozzarella, grønne asparges, hvidløg og cherrytomater. Efter bagning er den toppet med mere økologisk bøfmozzarella, ristede pinjekerner og frisk basilikum. Hvis du lige står og mangler en hurtig ide til frokost eller aftensmad, så vil vi altså lige slå et slag for denne. Server evt. med en hurtig grøn salat til, så har du altså en lækker og smagfuld menu på ingen tid!

Og apropos økologisk ost, så findes der jo alverdens typer af økologiske oste. Mange af de helt konventionelle oste, som vi ofte køber, de findes også i økologiske udgaver. Vi bruger blandt andet økologisk flødeost til tærter som denne, men også til cheesecake, i pastaretter osv.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med flødeost her

Butterdejstærte med ost og asparges Butterdejstærte med ost og asparges

Tærte af butterdej med ost

Det her er en nem tærte af butterdej med ost, hvor vi har brugt både økologisk flødeost i en naturel udgave og økologisk bøfmozzarella. Bunden smøres med flødeosten og giver sådan en god smag og bund til tærten. Derudover toppes den med økologisk bøfmozzarella, som både bages med og som kommes frisk på bagefter. Så det er en tærte med masser af ost, hvilket jo bare er lækkert. Vi har også tilføjet grønne asparges, hvidløg og cherrytomater, som komplimenter ostene rigtig godt. Det giver sådan en frisk butterdejstærte med den helt rigtige kombination af noget sprødt, noget cremet og noget frisk. Det er bare en god tærte, som du bare må prøve.

Butterdejstærte med ost og asparges

Butterdejstærte med ost og asparges

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar