Tilmeld nyhedsbrev

Champignonsauce – En nem opskrift på svampesovs

Champignonsauce – En nem opskrift på svampesovs

Champignonsauce – En nem opskrift på svampesovs

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Den bedste opskrift på en nem, cremet og lækker champignonsovs, som smager godt til det meste kød, især rødt kød. Svampesovs er så nemt at lave og vi vil til enhver tid vælge den her sauce over pulversovs. Det er bare en helt anden smagsoplevelse der er i den her.

Ingrediensliste

  • 250 g. champignon
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 dl. hvidvin
  • 1/2 dl. vand
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 1 hønsebouillonterning
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint.
2. Rens champignon og skær i kvarte.
3. I en gryde varmes lidt fedtstof op. Herefter tilsættes løg og hvidløg. Lad det sautere 2 min. Tilsæt herefter champignoner.
4. Rør godt rundt, så det ikke brænder på. Lad dem sautere, indtil de begynder at få en smule farve.
5. Tilsæt herefter hvidvin. Lad det koge 1 min. og tilsæt herefter vand, madlavningsfløde og bouillionterning.
6. Lad det hele koge op. Smag til sidst til med salt og peber.

Bedøm denne ret

Her får du opskriften på den absolut bedste champignonsauce lavet på friske champignoner og fløde. Vi vil faktisk vove at påstå, at det er noget nær verdens bedste champignonsovs. Den er cremet og den er nem at lave. Vi plejer at få den som tilbehør til oksemørbrad, kylling, oksefilet, kalveculottesteg og nogle gange frikadeller. Det er en alsidig sovs, som faktisk smager godt til det meste. Du kan også prøve vores saftige hakkebøffer i en cremet svampesauce, hvis du har lyst til at give dine hakkebøffer et løft. Denne sovs bliver vi i hvert fald aldrig trætte af, den er altså bedre end Knorrs pulversauce.

Skriv en kommentar