Chimichurri Chimichurri Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 0 minutter Samlet tid 5 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på argentinsk Chimichurri, som er en kold sauce lavet på krydderurter, chili og hvidløg. Brug saucen til kød eller som marinade. Ingrediensliste 2 fed hvidløg 1,5 dl. olivenolie 1 tsk. chiliflager 2 tsk. tørret oregano 1 bundt frisk persille 2 spsk. rødvinseddike 0,5 stk. citron 2 tsk. akaciehonning salt/peber Fremgangsmåde Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak fint. Bland alle ingredienserne (saft fra citronen) i en skål. Smag til med salt/peber og juster evt. syre-balancen med mere citron eller mere akaciehonning. Server til grillet kød eller brug som marinade. Den kan også sagtens laves i god tid, så får den lov til at trække smag inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på chimichurri Chimichurri er en kold sauce, som ikke er kogt op. Den kan på mange måder også minde om en dressing. Det er en slags salsa, som er lavet på blandt andet persille, hvidløg, chili, eddike og citron. Et powerhouse af en sauce, som virkelig kan løfte dine retter til et helt nyt niveau. Chimichurri stammer oprindeligt fra Argentina, hvor man få den kolde sauce i en grøn og rød variant. Saucen serveres oprindeligt med et godt stykke grillet kød, men man kan også bruge den som dyppelse, marinade eller dressing til en salat. Vi bruger den i hvert fald til alverdens ting og sager, da den er fyldt med smag og samtidig er nem at lave. Alle ingredienserne blendes sammen eller hakkes fint og røres derefter sammen. Det er derfor en utrolig nem sauce, som hverken kræver de store færdigheder eller tid i køkkenet. En sauce lige efter vores smag. Og så kan vi altså anbefale dig at bruge den til sommerens grillmad. Prøv at komme et par teskefulde ovenpå et godt stykke rødt, grillet kød eller en grillet majskolbe. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på marinader og saucer til kød her Kold sauce med krydderurter Der bruges primært persille i denne opskrift, men du kan selvfølgelig også tilføje andre krydderurter. Er du vild med koriander, så prøv at komme koriander i også. Man kombinerer virkelig nogle af de mest kraftige smage og det kan virkelig løfte dit kød til et helt nyt niveau. Vi bruger det ofte som en kold sauce i stedet for en varm sauce. Der er smæk for smagen og vi kan kun anbefale dig at prøve det. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.