Citronmåne muffins
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
30 minutterSamlet tid
50 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på gule citronmåne muffins med citronglasur. En lækker og svampet citronmuffin, som er toppet med glasur af flormelis.
Ingrediensliste
-
Kagedej
- 160 g. smør
- 280 g. sukker
- 2,5 tsk. vaniljesukker
- 4 stk. æg
- 1 dl. mælk
- 1,5 tsk. bagepulver
- 200 g. hvedemel
- 40 g. kartoffelmel
- 1 stk. økologisk citron
-
Glasur
- 1 stk. økologisk citron
- 200 g. flormelis
- 1 spsk. vand
- 0,5 tsk. gul frugtfarve
Fremgangsmåde
- Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen med en elpisker, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 4-5 minutter.
- Tilsæt ét æg af gangen og pisk godt.
- Vej hvedemel, bagepulver og kartoffelmel af i en skål.
- Sigt de tørre ingredienser i den våde dej og vend det i skiftevis med mælken.
- Riv skallen af citronen og pres saften ud. Vend det i dejen.
- Fordel dejen i muffinsforme.
- Bag dem på anden nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Tjek om de er færdige ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis den kommer op uden rå dej, så er de færdige.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
- Bland flormelis, citronsaft, vand og gul frugtfarve til en glasur. Hvis glasuren er lidt for tynd, så tilsæt lidt eksta flormelis. Er den omvendt lidt for tyk, så tilsæt lidt mere vand eller citronsaft.
- Kom glasuren ovenpå dine muffins. Du kan evt. drysse med friskrevet citronskal.
Opskrift på citronmåne muffins
Vi elsker simpelthen klassisk citronmåne og derfor blev vi selvfølgelig nødt til at kaste os ud i at lave dem som citronmåne muffins også. De fineste citronmuffins med gul citronglasur. Det er i sandhed en kage, som man bliver glad i låget af at se på. De er nemlig så fine med deres lysegule farve. De er perfekte her til foråret, hvor solen begynder at titte mere og mere frem og også til påsken, som vi nærmer os. Vi er helt sikre på, at dem du serverer dem for vil komme lige så meget i forårsstemning.
Den her opskrift giver dig svampede, luftige og lækre citronmuffins. Hemmeligheden bag dem er, at vi bruger lidt kartoffelmel. Det gør dem ekstra luftige og på ingen måde tørre. Derudover har vi toppet dem med en fin, lysegul glasur. Det er bare almindelig glasur, som er tilsat citronsaft og gul frugtfarve. Du kan også rive lidt citronskal over eller evt. hakket hvid chokolade. Det ville uden tvivl også klæde de her nemme gule muffins.
LÆS OGSÅ: Klik her og se alle vores muffins opskrifter
Gule muffins opskrift
Som sagt, så giver den her opskrift dig de fineste gule muffins. Er du ikke til gul glasur, så udelader du selvfølgelig bare den gule frugtfarve eller pastafarve. Vi synes altså blot, at det giver lidt ekstra til det endelige resultat. Det er sådan en rigtig forårsmuffin eller påskemuffin med sin flotte gule farve. Du kan også toppe dem med nogle chokoladepåskeæg. Så er der altså påskestemning for alle pengene.
Kan jeg bruge andet end kartoffelmel?
Ja, du kan bare erstatte med hvedemel. Vi anbefaler dog kartoffelmel, da det lige gør dem lidt ekstra luftige.
Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Hvordan skal man opbevarer dem ? Bliver de tørre hvis de kommer i køleskabet ?
Hej,
I en pose eller bøtte ved stuetemperatur 🙂
Kh
Hej
Kan de laves dagen før de skal serveres?
De bedste hilsner Sara
Hej,
Ja, men de er bedst på dagen 🙂
Kh
Kan de fryses?
Hej Tina,
Ja, det kan de sagtens 🙂
Kh
Hej,
Kan opskriften laves uden kartoffelmel?
Hej,
Ja erstat med lidt ekstra hvedemel 🙂
Kh