Citronmåne muffins Citronmåne muffins Opskrift til 5101520253035404550 stk. Opskrift til 20 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på gule citronmåne muffins med citronglasur. En lækker og svampet citronmuffin, som er toppet med glasur af flormelis. Ingrediensliste Kagedej 160 g. smør 280 g. sukker 2,5 tsk. vaniljesukker 4 stk. æg 1 dl. mælk 1,5 tsk. bagepulver 200 g. hvedemel 40 g. kartoffelmel 1 stk. økologisk citron Glasur 1 stk. økologisk citron 200 g. flormelis 1 spsk. vand 0,5 tsk. gul frugtfarve Fremgangsmåde Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme). Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen med en elpisker, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 4-5 minutter. Tilsæt ét æg af gangen og pisk godt. Vej hvedemel, bagepulver og kartoffelmel af i en skål. Sigt de tørre ingredienser i den våde dej og vend det i skiftevis med mælken. Riv skallen af citronen og pres saften ud. Vend det i dejen. Fordel dejen i muffinsforme. Bag dem på anden nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Tjek om de er færdige ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis den kommer op uden rå dej, så er de færdige. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Bland flormelis, citronsaft, vand og gul frugtfarve til en glasur. Hvis glasuren er lidt for tynd, så tilsæt lidt eksta flormelis. Er den omvendt lidt for tyk, så tilsæt lidt mere vand eller citronsaft. Kom glasuren ovenpå dine muffins. Du kan evt. drysse med friskrevet citronskal. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på citronmåne muffins Vi elsker simpelthen klassisk citronmåne og derfor blev vi selvfølgelig nødt til at kaste os ud i at lave dem som citronmåne muffins også. De fineste citronmuffins med gul citronglasur. Det er i sandhed en kage, som man bliver glad i låget af at se på. De er nemlig så fine med deres lysegule farve. De er perfekte her til foråret, hvor solen begynder at titte mere og mere frem og også til påsken, som vi nærmer os. Vi er helt sikre på, at dem du serverer dem for vil komme lige så meget i forårsstemning. Den her opskrift giver dig svampede, luftige og lækre citronmuffins. Hemmeligheden bag dem er, at vi bruger lidt kartoffelmel. Det gør dem ekstra luftige og på ingen måde tørre. Derudover har vi toppet dem med en fin, lysegul glasur. Det er bare almindelig glasur, som er tilsat citronsaft og gul frugtfarve. Du kan også rive lidt citronskal over eller evt. hakket hvid chokolade. Det ville uden tvivl også klæde de her nemme gule muffins. LÆS OGSÅ: Klik her og se alle vores muffins opskrifter Gule muffins opskrift Som sagt, så giver den her opskrift dig de fineste gule muffins. Er du ikke til gul glasur, så udelader du selvfølgelig bare den gule frugtfarve eller pastafarve. Vi synes altså blot, at det giver lidt ekstra til det endelige resultat. Det er sådan en rigtig forårsmuffin eller påskemuffin med sin flotte gule farve. Du kan også toppe dem med nogle chokoladepåskeæg. Så er der altså påskestemning for alle pengene. Kan jeg bruge andet end kartoffelmel? Ja, du kan bare erstatte med hvedemel. Vi anbefaler dog kartoffelmel, da det lige gør dem lidt ekstra luftige. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.