Citronpasta med kylling Citronpasta med kylling Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 35 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Server citronpasta med kylling og persille som en nem aftensmad. En lækker pastaret med kyllingebryst, citron og persille. Ingrediensliste Kylling 450 g. kyllingebryst 1 tsk. paprika 1 tsk. hvidløgspulver 1 tsk. løgpulver 1 tsk. tørret timian 1 tsk. tørret oregano 2 tsk. olivenolie Pasta 1 spsk. smør 1 stk. løg 2 fed hvidløg 1 tsk. paprika 0,5 tsk. tørret timian 0,5 tsk. tørret oregano 1,5 dl. hvidvin 1 stk. hønsebouillonterning 5 dl. vand 500 g. pasta 2,5 spsk. mascarpone 70 g. parmesan 2 tsk. citronsaft salt/peber 0,2 bundt frisk persille Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Kylling Rens kyllingebryst. Lav en lille marinade med olivenolie, paprika, oregano, timian, salt, peber, hvidløgspulver og løgpulver. Vend kylling godt rundt heri. Opvarm lidt olie i en sauterpande og steg kyllingebryst cirka 5-7 minutter på hver side alt afhængig af størrelse. Tag kylling af panden og sæt til side. Citronpasta Hak løg og hvidløg fint. Kom smør i den samme pande som kyllingen lige er stegt i. Sæt panden på middelvarme og lad smørret smelte. Tilsæt løg og hvidløg og lad det sautere kort. Herefter tilsættes paprika, oregano og timian. Kom hvidvin på panden og lad alkoholen fordampe. Tilsæt nu smuldret hønsebouillonterning og vand. Når det simrer, tilsættes rå pasta – lad det nu simre under låg i 10-15 minutter alt afhængigt af valgte pastatype. Pastaen skal typisk have et par minutter længere end den almindelige kogetid. Sørg for at pastaen ikke koger tør undervejs og tilsæt lidt ekstra vand hvis nødvendigt. Når pastaen næsten er kogt færdig, tilsættes mascarpone, revet parmesan og citronsaft. Lad det nu simre i et par minutter. Skær kylling i mindre stykker og vend i pastaen. Smag til med salt og peber. Top med frisk persille. Lås skærm Opskrift på citronpasta med kylling Citronpasta med kylling og persille er en ny favorit, når det kommer til hverdagsretter. En cremet og lækker pastaret med kyllingebryst, citron og mascarpone. Det er sådan en god kombination og det er en ret, som alle mand er vilde med herhjemme. Selve kyllingen bliver marineret i forskellige krydderier og stegt af på pande. Nu hvor det også er blevet grillsæson, så griller vi det også ofte i stedet for og vender i pastaen. Vi har en grill, hvor der er blus også, så her elsker vi at tilberede selve pastaretten og så grille kyllingen ved siden af. Det er genialt med sådan en pastaret, hvor selve pastaen bliver tilberedt i sauterpanden og man ikke skal koge den seperat. Du får en smagfuld og nem pastaret. I stedet for fløde, så bruger vi mascarpone til at gøre den cremet. Det er sådan en god kombination af den fede mascarpone sammen med det friske fra citronsaften. En god citronpasta, som altid sidder lige i skabet. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på pastaretter med kylling her Pasta med kylling og citron Pasta med kylling og citron slår aldrig fejl. Vil man have en mere intens citronsmag, så kan man også komme lidt fintrevet skal i. Husk blot at bruge en økologisk citron så. Man kan også marinere kyllingen i lidt citron, så den også får en mere intens smag. Den her pastaret er en god hverdagsret til de dage, hvor aftensmaden skal være hurtig og god. Så er pasta med kylling og citron er bare en sikker vinder. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.