Farseret squash med grøn kartoffelsalat

Farseret squash med grøn kartoffelsalat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på farseret squash med en grøn kartoffelsalat. Fyldt squash med hakket svinekød og en grøn kartoffelsalat med grøn dressing.

Ingrediensliste

  • Grøn kartoffelsalat

  • 800 g. kartoffel
  • 30 g. pinjekerner
  • 0,5 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk persille
  • 1 bundt purløg
  • 200 g. creme fraiche
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. sød sennep
  • salt/peber
  • Farseret squash

  • 0,5 stk. løg
  • 400 g. hakket svinekød
  • 1 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • 4 spsk. havregryn
  • salt/peber
  • 2 stk. squash
  • 1,5 pk. bacon i skiver

Fremgangsmåde

Grøn kartoffelsalat

  1. Skræl evt. kartofler (du kan også blot rense dem godt). Kom dem i en gryde med vand med salt. Bring i kog.
  2. Når kartoflerne koger, så skrues der ned og de koger i ca. 20 minutter til de er møre. Herefter hældes vandet fra og de køler af.
  3. En pande varmes op uden olie. Kom pinjekerner på. Ryst jævnligt panden og lad dem bage på panden til de har fået farve. Tag dem så af.
  4. Hak løg og hvidløg fint.
  5. Kom pinjekerner, løg, hvidløg, persille, purløg, creme fraiche, olivenolie, citronsaft, sød sennep samt salt og peber op i en foodprocessor. Du kan også komme det hele op i en skål og bruge en stavblender.
  6. Blend det godt sammen, så du får en grøn dressing. Smag evt. til med mere citronsaft, salt og peber, så den passer til dine smagsløg.
  7. Vend til sidst kolde kartofler i (skær evt. ud i mindre stykker, hvis de er meget store). Anret i et fad og top evt. med finthakket purløg på toppen.

Farseret squash

  1. Pil løg og riv det på et rivejern eller hak det fint med en kniv.
  2. Rør hakket kød sammen med salt og peber. Vi rører farsen på røremaskine. Men du kan sagtens røre den sammen med hænderne.
  3. Tilsæt herefter løg, æg, mælk og havregryn. Ælt godt sammen til en sammenhængende fars.
  4. Nu til squash. Skær enderne af. Halver på langs. Skrab det ‘bløde’ ud i midten med en teske (så der er plads til farsen. Del dem evt. også på midten, så stykkerne bliver mindre.
  5. Kom fars ned i midten, som du har udhulet. Tag et stykke bacon og vikl rundt om. Placer på en bageplade med bagepapir. Fortsæt sådan med alle squashstykkerne og til der ikke er mere fars tilbage.
  6. Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 25-30 minutter til bacon er sprød og gylden.
  7. Tag ud og anret evt. på et fad. Server med det samme sammen med kartoffelsalaten.
Bedøm denne ret

Opskrift på farseret squash med grøn kartoffelsalat

Her får du opskriften på en omgang farseret squash med grøn kartoffelsalat til. En rigtig sommerret, hvor der er smæk på farver og smag. Squash er i sæson og måske du har det i haven. Så er det i hvert fald oplagt at bruge dem til en omgang farseret squash. Har du prøvet det? Eller måske fyldt squash? Man udhuler egentlig bare squashen og så kommes der fyld i. I det her tilfælde så har vi fyldt den med en rørt fars ala frikadellefars og så kommet en skive bacon rundt om. Derefter er det bagt i ovnen og så har du altså den lækreste omgang farseret eller fyldt squash. En ny favorit herhjemme blandt både store og små.

Dertil laver vi en grøn kartoffelsalat, som også kaldes Green Goddess kartoffelsalat. En viral salat, som er blevet populær på især Tiktok. Her har vi så givet vores bud på den. Den er mega nem at lave, da alle tingene til dressingen bare blendes sammen i en foodprocessor eller blender. Så vendes den med kogte kolde kartofler og voila.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med hakket svinekød her

Farseret squash med grøn kartoffelsalat

Indbagt squash med kartoffelsalat

Det er bare den lækreste omgang indbagt squash eller fyldt squash. Vi har også en opskrift på fyldt squash med oksekød. Det er så genialt at fylde squashen, da man hurtigt får lidt ekstra grønt ind uden det kræver det helt store. Når squashen bliver bagt, så bliver den helt blød, hvilket passer perfekt sammen med den faste fars og den sprøde bacon. En mega god kombination og især sammen med den smagfulde kartoffelsalat.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar