Fastelavnsboller med karamel og creme Fastelavnsboller med karamel og creme Opskrift til 12243648 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 1 time og 30 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på de lækreste fastelavnsboller med karamel og creme. De er toppet med karamelglasur og er bare luksus fastelavnsboller.t Ingrediensliste Dej 2 dl. mælk 50 g. gær 1 tsk. salt 1 stk. æg 2 spsk. sukker 100 g. smør 500 g. hvedemel Hjemmelavet creme 3 stk. æggeblomme 30 g. majsstivelse 3 tsk. vaniljesukker 50 g. sukker 3,75 dl. mælk Andet 150 g. Dulce de leche 100 g. flormelis 1 spsk. vand Fremgangsmåde Creme Start med at lave din creme, så den kan nå at køle ned inden bollerne skal formes. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en gryde. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk. Pisk det godt sammen. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen. Hæld den over i en skål. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen). Sæt cremen på køl. Bolledej Tag smør ud af køleskabet, så det kan blive blødt. Lun mælken, så det bliver lillefingervarmt. Det må endelig ikke være for varmt, da det så dræber gæren. Rør gær ud i mælken. Tilsæt sammenpisket æg, salt, sukker og blødt smør. Tilsæt til sidst hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være lidt klistret, men stadig slippe skålen. Sæt den til hævning et lunt sted i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og rul den ud, så den er ca. 0,5 – 0,7 cm. tyk. Del dejen i 12 firkanter. Placer en 1 spsk. creme og 1 tsk. karamel på hver firkant og saml enderne, så der ikke er nogle huller. Placer bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 45 minutter (hvis der er lidt køligt i køkkenet, så lad dem gerne efterhæve lidt længere). Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme). Pensl bollerne med enten et sammenpisket æg eller kold kaffe. Bag én plade ad gangen i midten af ovnen i 12-15 minutter alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 10 minutter. Sæt bollerne til afkøling. Bland flormelis med vand og tilsæt lidt karamel i glasuren. Pynt bollerne med karamelglasuren. Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Lås skærm Opskrift på fastelavnsboller med karamel og creme Her får du opskriften på de lækreste fastelavnsboller med karamel og creme. Vi skal lige love for, at fastelavnsbollesæsonen allerede er gået i gang. Vores sociale medier er fyldt med de lækre boller i alle mulige fortolkninger. Her får du en udgave, som vi er blevet inspireret til at lave i år, da én af vores yndlingsbagere i Aalborg laver noget lignende. En gammeldags fastelavnsbolle med creme og karamel. Sådan en god kombination og er du vild med karamel, så vil du elske den her. Vi bruger dulce de leche fra dåse, som er færdiglavet karamel. Man åbner bare dåsen og så har du den lækreste, helt smørbløde karamel. Den egner sig helt perfekt som fyld i de her boller og den gør det så godt sammen med vaniljecremen. Vi har altid været store tilhængere af fastelavnsboller og elsker kun, at man er begyndt at forlænge sæsonen for dem. Vi elsker både de gammeldags, som er lavet på gærdej, men også dem, som er lavet på wienerdej. Vi synes også, at det er sjovt, at mange er begyndt at fortolke på den klassiske udgave. Det kan der blive mange spændende udgaver ud af. LÆS OGSÅ: Se alle fastelavnsbolleopskrifterne her Kage med karamel Vil du gerne lave en kage med karamel, som ikke bliver for tung eller alt for sød, så er de her fastelavnsboller med karamel og creme et godt bud. Her er der brugt dulce de leche, men du kan også selv koge en karamel af kondenseret mælk eller lave en anden karamel. Det er blot en gærdej, som rulles ud. Så skæres den ud i firkanter og hver firkant fyldes med creme og karamel. Herefter lukkes bollerne og de bages i ovnen. På toppen kommes der glasur med lidt karamel i. Det giver sådan en fin farve også og så kan man også adskille disse fastelavnsboller fra de klassiske. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.