De bedste opskrifter på hjemmelavede fastelavnsboller. Du finder opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme, med marcipan, med flødeskum, med remonce og meget mere. Du kan bage svenske fastelavnsboller eller lave dem af wienerdej eller vandbakkelse. Uanset hvad, så har vi opskriften på nemme fastelavnsboller lige her.

Fastelavnsbolle opskrifter

Vi har så mange opskrifter på fastelavnsboller, at vi har været nødt til at samle dem alle under en kategori. Så her har vi samlet alle vores nemme opskrifter, så det er nemt og overskueligt for dig at vælge en opskrift. Vi har selvfølgelig de gammeldags eller skal vi skrive de gammeldaws fastelavnsboller med masser af creme. Måske du hellere vil prøve kræfter med en fastelavnsbolle af wienerdej? Eller måske tage den nemme løsning og bruge nogle bake-off wienerfastelavnsboller og fylde dem med noget lækkert fyld.

Der er jo nærmest gået sport i den i forhold til fastelavnsbollebagningen. Det var som om, at det for alvor tog fart under corona og i år kan vi mærke, at der er den samme begejstring og glæde ved fastelavnsbollebagningen. Også bagerierne og cafeer har taget udfordringen op i forhold til at levere den mest kreative og bedste fastelavnsbolle. Måske vi skulle finde ud af hvem der egentlig laver den bedste fastelavnsbolle.

Gammeldags fastelavnsboller

Der er de helt klassiske, gammeldags fastelavnsboller. Det er som vi kender dem. Som vores bedsteforældre altid har lavet dem, med masser af creme. De gammeldaws er en sikker favorit hos os. De bliver aldrig kedelige! En klassisk gærdej, som rulles ud og fyldes med en god creme. Enten hjemmelavet eller fra pulverform, som piskes op med mælk. Begge dele smager skønt og vi skal på ingen måde nedgradere en fastelavnsbolle med købecreme.

Fastelavnsboller med creme

Som sagt, så er en fastelavnsbolle med creme altid højt på vores liste over den bedste af slagsen. Der er bare noget godt og velkendt over det simple. Og det har vi jo sagt så mange gange før. Nogle gange er det simple bare bedst! Vi laver enten cremen selv eller tager den nemme løsning og pisker noget pulvercreme med mælk. Man må gerne snyde og tage den nemme løsning.

Ideer til fyld i fastelavnsbollerne

Hvis du gerne vil opgradere fastelavnsbollerne, så kan det gøres på to måder. Det afhænger af om du er på team klassisk, gammeldags fastelavnsbolle eller team wienerdejs-fastelavnsbolle. I den gammeldags fastelavnsbolle kan man tilføje andet fyld end creme. For at nævne nogle muligheder, så kunne det være remonce, hindbærkompot, solbærkompot, syltetøj, chokolade, nougat, et stykke marcipan eller en kombination af flere slags. Ved wienerdejsfastelavnsbollen er der flere muligheder. Den klassiske er med helt almindelig flødeskum, men det kan også piftes op. Det kunne være hindbærskum, chokoladeskum eller man kunne komme syltetøj eller kompot. En kombination er rigtig god i den her slags.

Nemme fastelavnsboller

De helt nemme fastelavnsboller kunne være dem man køber fra bake-off. De er nemme selv at opgradere og gøre ”næsten” hjemmelavede. Dem køber vi ofte og så pifter vi dem op med en god syrlig hindbærskum eller noget mere snasket. Vil du gerne have den klassiske lavet på en gærdej, så er vores opskrift på dem altså også meget nem og ligetil. Og som sagt, så må man gerne tage den nemme løsning i forhold til cremen.

Hjemmelavet fastelavnsboller

Nu er du klar til at lave hjemmelavede fastelavnsboller eller de ”næsten” hjemmelavede. Fordi der er ingen tvivl om, at det nu engang er de bedste. Der er intet, som når duften af hjemmebag breder sig i huset. Hvad enten det er fra en gærdej eller bake-off.

Hvornår er der fastelavn?

Fastelavn ligger d. 19. februar 2023.

Hvad serverer man til fastelavn?

Fastelavnsboller og slik (måske på fastelavnsris).