Tilmeld nyhedsbrev

Fiskelagkage

Fiskelagkage

Fiskelagkage

Opskrift til 8-10 personer

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet fiskelagkage, eller smørrebrødslagkage,  er en lækker og nem forret med fisk. Denne variant er med lakserilette lavet på varmrøget laks og en hjemmelavet rejesalat. Kanterne er smurt op med mayonnaise og så er den pyntet med friske rejer, citron og dild. Skal den være ekstra luksus, så kan du også pynte med røget laks, kaviar og æg på toppen.

Ingrediensliste

Bunde

  • 1,5 dl. kærnemælk
  • 0,5 dl. vand
  • 25 g. gær
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 2 tsk. sukker
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 100 g. grahamsmel
  • 200 g. hvedemel

Laksefyld

  • 250 g. varmrøget laks
  • 30 g. mayonnaise
  • 100 g. creme fraiche
  • Frisk purløg
  • Frisk dild

Rejefyld

  • 40 g. mayonnaise
  • 70 g. creme fraiche
  • 200 g. rejer
  • Frisk dild
  • Salt/peber
  • Lidt citronsaft

Andet

  • 50 g. mayonnaise
  • 200 g. rejer
  • 1 citron
  • Frisk dild

Fremgangsmåde

Bunde

1. Lun kærnemælken. Tilsæt vand og opløs gæren her i.
2. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og et sammenpisket æg.
3. Tilsæt olie.
4. Tilsæt mel og rør dejen godt sammen. Den er meget klistret, men det skal den være. I stedet for at sætte den til hævning først, så hældes den direkte over i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir. Drys mel på fingerspidserne og brug dem til at fordele dejen i hele formen. Sæt den til hævning med et viskestykke over sig i 1 time.
5. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
6. Bag din bund i ca. 13-15 min. Den skal lyde hul, når man banker på den, så er den færdig. Tag den ud af ovnen og sæt til afkøling. Når den er kold, så løsnes den fra springformen.
7. Del bunden i 2 eller 3 – det bestemmer du selv.

Laksefyld

1. Bland laks, creme fraiche og mayonnaise sammen og rør det godt rundt.
2. Hak lidt frisk purløg og dild og tilsæt det. Hvis du bruger en neutral laks, så tilsæt også salt og peber.
3. Sæt på køl indtil brug.

Rejefyld

1. Hak lidt frisk dild.
2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt, peber og citronsaft.
3. Sæt på køl indtil brug.

Servering

1. Placer den ene bund på det fad, hvor du vil servere din fiskelagkage på.
2. Du kan smøre bunden med mayonnaise, inden du putter laksefyldet på, men dette er valgfrit. Fordel laksefyldet udover hele bunden.
3. Læg toppen af brødet på. Igen kan du vælge at den med mayonnaise inden rejefyldet kommer på. Fordel rejefyldet udover det hele.
4. Smør siderne med mayonnaise. Pynt med friske rejer, citronspringere og dild på toppen.
5. Sæt på køl indtil servering.
6. Vi valgte at servere den med en lækker skaldyrsdressing, så vi valgte at undlade at smøre bundene med mayonnaise.

Bedøm denne ret

En nem opskrift på hjemmelavet fiskelagkage med hjemmebagte grove bunde. Det rigtige navn er vist ”smörgåstortå”, men vi holder os bare til smørrebrødstærte. Denne variant er med grove grahamsbunde med fyld af lakserilette og hjemmelavet rejesalat. Server med en smagfuld skaldyrsdressing og så har du den lækreste fiskeforret med laks og rejer, og endda en forret, som kan laves dagen før.

Det er en super god forret til påskefrokost, til julefrokost, som forret til buffet eller konfirmation eller når der skal laves mad til mange gæster. Så imponer dine gæster med denne flotte og smagfulde fiskelagkage, som vil falde i god jord ved alle fiskeelskere.

Fiskelagkage

Skriv en kommentar