Fløderand

Fløderand
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på fløderand med friske bær. En fløderand som mormor eller farmor lavede den. En klassisk dansk dessert.

Ingrediensliste

  • 5 stk. husblas
  • 1 dl. vand
  • 50 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 5 dl. piskefløde
  • 500 g. bær

Fremgangsmåde

  1. Læg husblas i blødt i en skål i koldt vand.
  2. Kom piskefløde, vaniljesukker og sukker op i en skål.
  3. Pisk med en elpisker til du har en blød flødeskum. Det er vigtigt, at fløden ikke er pisket for meget.
  4. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en skål.
  5. Placer 1 dl. vand i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer vand og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  6. Tag 2 spsk. af flødeblandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  7. Når du har en ensartet blanding, så hælder du hele massen over i en randform eller den form, som du ønsker at lave fløderanden i.
  8. Sæt fløderanden på køl i minimum 3-4 timer eller natten over.
  9. Inden servering vendes fløderanden ud på et fad.
  10. Skyl og skær bær ud. Fordel det i midten af fløderanden og evt. langs kanterne.
  11. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på fløderand

En fløderand er en klassisk, dansk dessert, som måske er gået lidt i glemmebogen. Måske du har fået serveret fløderanden hos din mormor eller farmor. Det er i hvert fald en dessert, som har flere år på bagen. I sig selv, så er det en meget simpel dessert. Man kan også kalde det for en slags dansk Panna cotta, da den består af fløde, husblas og sukker.

Server din fløderand med masser af friske bær eller frugter, så er det faktisk en rigtig god sommerdessert. Især når der er danske jordbær i sæson. Det smager hammer godt dertil!

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på søde sager

Fløderand

Dessert med fløde

Det er en nem dessert med fløde, som ikke kræver mange ingredienser. Det er også en af de desserter, som du helst skal lave dagen før, så den har god tid til at sætte sig. Den kan dog også nå at sætte sig på 3-4 timer, men vi laver den stort set altid dagen før. Så er der også meget mindre stress på dagen, hvis du skal have gæster eller lave en hovedret klar.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar