Gazpacho

Gazpacho
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på Gazpacho, som er lavet på solmodne tomater, agurk, peberfrugt, brød og olivenolie. En kold tomatsuppe, som smager så godt.

Ingrediensliste

  • Gazpacho

  • 1 skive franskbrød
  • 2,5 dl. vand
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 6 stk. tomat
  • 0,25 stk. agurk
  • 0,5 stk. løg
  • 1 spsk. balsamico
  • 0,5 dl. olivenolie
  • salt/peber
  • Tilbehør

  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. tomat
  • 4 skiver franskbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Skær skorperne af brødet (det skal gerne være noget daggammelt brød).
  2. Læg brødet i blød i vandet.
  3. Pres hvidløg. Skær peberfrugt, tomat, agurk og løg i grove stykker.
  4. Kom alle grøntsagerne, vandet med brødet i, balsamico og olivenolie op i en blender. Kom salt og peber i.
  5. Blend det hele sammen til du har en ensartet suppe. Smag evt. til med mere salt/peber og balsamico.
  6. Hvis den skal serveres med det samme, så kan du lige blende et par isterninger med. Ellers sættes den på køl indtil servering.
  7. Inden servering klargøres det resterende.
  8. Skær brød ud i grove tern.
  9. Varm en pande op med olie eller smør. Kom brødternene på. Ryst pande jævnligt til dine croutoner er blevet sprøde og har fået farve. Kom lidt salt på til sidst.
  10. Tag dem af og sæt dem til side.
  11. Skær agurk og tomat ud i små tern.
  12. Hæld din gazpacho op i små glas.
  13. Top med agurk, tomat, brødcroutoner og evt. lidt god olivenolie.
  14. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på Gazpacho

Gazpacho er en nem og lækker grøntsagsssuppe, som laves på blandt andet tomater, agurk, peberfrugt og olivenolie. Den nydes kold og kan spises som en lille appetizer, forret eller som en del af et tapasbord. Det er super nemt og hurtigt at lave, da alle ingredienserne blot skal blendes sammen, så du får en cremet suppe. Som sagt, så nydes den kold, hvilket for nogle måske virker mærkeligt, da suppe normalt plejer at nydes varm. Men det smager så godt og er perfekt til en varm sommerdag. Vi har serveret vores med et lille skvæt olivenolie, brødcroutoner samt lidt finthakket tomat og agurk.

Eftersom det hele blot blendes sammen og der ikke er noget, som der skal koges eller tilberedes som sådan, så er råvarerne vigtige. Det er vigtigt, at man bruger nogle gode solmodne tomater, så din gazpacho får masser af smag. Hvis du bruger nogle gode tomater, så er der stort set garanti for, at du nok skal få en lækker tomatsuppe.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores tapasopskrifter

Gazpacho

Kold tomatsuppe

Som sagt, så er Gazpacho en kold tomatsuppe. Den skal være kold, når den nydes, så derfor er det også vigtigt, at den enten får lov til lige at stå på køl inden servering eller at man lige blender et par isterninger med. Sådan en kold tomatsuppe er perfekt på en varm sommerdag. Den kan nydes som en sund frokost, som en appetizer eller bare til at blive kølet lidt ned på. Vi er sikre på, at når du først har lavet sådan en god kold tomatsuppe en gang, så vil du lave den igen og igen.

Kan jeg lave den dagen før?

Ja, det kan du sagtens. Når den laves dagen før, så får den også tid til at stå og trække lidt ekstra smag og så bliver den samtidig også iskold, inden den skal serveres.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar