Gnocchi med salvie og smør

Gnocchi med salvie og smør
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Opskrift på stegte gnocchi med salvie og smør samt parmesan. Hjemmelavede gnocchi, som steges på pande i smør og salvie.

Ingrediensliste

  • 600 g. bagekartoffel (skrællet vægt)
  • 150 g. hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 70 g. smør
  • 1 håndfuld frisk salvie
  • 0,5 stk. økologisk citron
  • salt/peber
  • 30 g. parmesan

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler (vægt er angivet i skrællet vægt).
  2. Skær i mindre stykker. Kom i en gryde og dæk kartoflerne med vand.
  3. Bring i kog. Når de koges, så skrues der lidt ned og de koger til de er møre. Det tager omkring 20 minutter alt efter størrelse.
  4. Når de er færdigkogte, så hældes vandet fra. Lad dem køle en smule af.
  5. Pres kartoflerne igennem en kartoffelpresser eller kartoffelmoser.
  6. Rør æg og hvedemel i. Tag dejen ud på bordet og saml den kun lige. Du må endelig ikke ælte dejen for meget.
  7. Del dejen i mindre stykker. Rul ud til pølser og tryk pølsen en anelse flad. Skær stykker af ca. 1-2 cm. og vend i lidt mel.
  8. Fortsæt med den resterende dej.
  9. Sæt vand over i en gryde og kom salt i.
  10. Kog gnocchierne i det kogende vand. De kommer op til overfladen, når de er færdige. Tag dem så op med en hulske og lad afdryppe.
  11. Varm en pande op. Kom smør på og lad det brune af ved lav-middel varme til det dufter nøddeagtigt (pas på det ikke brænder på). Kom så salvie på og lad det stege let af.
  12. Kom gnocchi i smørret. Lad dem stege, så de bliver sprøde udvendigt.
  13. Tilsæt lidt fintrevet frisk citronskal og smag til med salt/peber.
  14. Anret i skåle og top med fintrevet parmesan.
  15. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på gnocchi med salvie og smør

Hjemmelavede gnocchi med salvie og smør samt parmesan er simpelt, men nøj hvor smager det godt! En ægte efterårsret, som altid falder et tørt sted, når vi serverer det for gæster. Gnocchi er en form for pasta, som laves både med mel og så kogt kartoffel. Det bliver sådan nogle små bløde puder, som koges og så kommes de på panden her og steges med salvie og smør. De er så lækre og faktisk også rigtig børnevenlige. Vores børn elsker dem i hvert fald, da de bliver sprøde udvendigt og er bløde indvendigt. Nu hvor vi går ind i en køligere sæson, så er den her omgang gnocchi med salvie og smør alt hvad vi har lyst til.

Vi ville servere det med en let salat til. Det kunne være en simpel tomatsalat, en avocadosalat eller en bønnesalat. Det kunne også bare være en omgang stegt aspargesbroccoli eller bønner. Så har du med meget få ingredienser altså en klassemenu, som egner sig både til hverdag og weekend.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med salvie her

Gnocchi med salvie og smør

Hjemmelavet gnocchi med kartofler

Det her er en nem opskrift på hjemmelavet gnocchi med kartofler. Det er vigtigt at bruge en kartoffel, som er melet og ikke alt for fast i det. Ellers kan du risikere en ret sej gnocchi. Derfor har vi skrevet bagekartofler i ingredienslisten, da de ofte plejer at være lidt melede i det. Det er også vigtigt, at du presser kartoflerne igennem en kartoffelpresser eller bruger en kartoffelmoser, så man igen ikke får en alt for sej dej.

Når man først har styr på teknikken, så er det nemt og også hyggeligt at lave hjemmelavet gnocchi. Her har vi lavet den simple udgave med brunet smør, salvie og citron. Men de kan også vendes med pesto, tomatsauce eller lignende.

Hvordan laver man gnocchi?

Gnocchi laves af kogte kartofler, æg og mel. Dejen er lidt ligesom en pastadej og rulles ud til pølser, som trykkes flade og de skæres ud i mindre stykker. Man kan i princippet selv bestemme formen på ens gnocchi. Vi har også set nogle, hvor de er mere runde i formen. Når de er formet, så koges de i letsaltet vand og så kommer de op til overfladen, når de er færdige.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar