Grønkålsrisotto med bacon Grønkålsrisotto med bacon Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker grønkålsrisotto med sprød bacon og parmesanost. En nem risotto med grønkål, som kan spises til hverdag og i weekender. Ingrediensliste 150 g. bacon i tern 1 stk. hønsebouillonterning 5 dl. vand 1 stk. løg 2 fed hvidløg 150 g. risottoris 1 dl. hvidvin 70 g. grønkål 30 g. smør 60 g. parmesan Fremgangsmåde Opløs bouillonterning i kogende vand. Sæt til side. Hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op uden fedtstof. Tilsæt bacon til gryden. Lad det stege under omrøring, indtil det er sprødt og gyldent. Tag det fra på en tallerken og behold fedtet i gryden. Sæt gryden tilbage på blusset. Tilsæt løg og hvidløg. Rør godt rundt og lad det sautere til de bliver bløde. Tilsæt herefter risottoris og rør det godt rundt, så risene kan suge smag. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe. Herefter tilsættes der 1 dl. bouillionvand ad gangen, imens der røres. Når risene har suget bouillionvandet, så tilsættes 1 dl. mere. Sådan fortsætter du, indtil du har brugt alt vandet. Hak grønkål fint og vend det rundt i din risotto. Til sidst rives parmesanost, som tilsættes din risotto sammen med smør og det stegte bacon. Rør det hele godt rundt. Smag evt. til med sort peber, men hold igen med salt, da den i forvejen er godt saltet. Tag din risotto af varmen og anret på tallerkener. Riv evt. lidt ekstra parmesanost på toppen. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på grønkålsrisotto med bacon En simpel og lækker grønkålsrisotto med bacon og parmesan. Risotto er så lækker spise her i de køligere måneder. Det er samtidig virkelig nemt at lave og så smager det så godt! Det er helt klart én af vores yndlingsretter her i vintermånederne. Især fordi det kan laves i så mange varianter. Her har vi lavet en simpel risotto, hvor der er kommet grønkål og bacon i. Det er den dejligste kombination og så toppes den selvfølgelig med en god parmesanost. Risotto er sådan en ret, som både kan spises til hverdag eller som kan bruges som gæstemad. Især hvis man blot skal have et mindre middagsselskab. Vi synes, at retten bliver lidt mere besværlig, hvis man skal lave mad til mange. Det er nemlig sådan en ret, som skal serveres med det samme, for at den er bedst. LÆS OGSÅ: Klik her for italienske aftensmadsopskrifter Risotto med grønkål og sprød bacon Grønkål forbindes af mange med grønlangkål og nogle har det med grønkål, som Skipper Skræk har det med spinat. Det er dog i vores øjne virkelig undervurderet og kan bruges i så mange retter. Blandt andet i en skøn risotto som denne, men også i salater, i gryderetter eller så kan de også laves til grønkålschips. Mulighederne er mange og vi håber, at vi kan inspirere til flere aftensmadsmåltider med grønkål. Hvis du gerne vil lave den vegetarisk, så kan du udelade bacon. Og hvis du gerne vil erstatte bacon med noget andet, så kan du også bruge serranoskinke eller parmaskinke i stedet, som steges sprødt. Det smager altså også dejligt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.