Grønlangkål Grønlangkål Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavet grønlangkål med grønkål, smør og fløde. Det bedste tilbehør til julefrokosten, som er nemt at lave selv. Ingrediensliste 450 g. frossen hakket grønkål 2 spsk. smør 1,5 dl. piskefløde 2 tsk. sukker 1 tsk. salt Fremgangsmåde Hvis kålen har været frosset og er optøet, skal væden presses ud af kålen inden tilberedning. Varm en gryde op med smør. Tilsæt optøet grønkål. Dernæst tilsættes piskefløde, sukker og salt. Lad den simre ved lav varme til den er mør. Smag evt. til med ekstra sukker, salt og peber. Server lun. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på grønlangkål December er lige om hjørnet og det er igen tid til grønlangkål, brunede kartofler og medister. Vi kan forstå, at der er blandede holdninger til grønlangkålen og forskellige måder at lave det på. Det her er sådan, som vi altid har været vant til at få den. Vi har altid fået den serveret til julefrokost sammen med de klassiske brunede kartofler, stegt eller kogt medister samt hamburgerryg. Det er klassisk julespise for os og vi har altid været vild med det den ene gang om året. Her får du derfor vores nemmeste opskrift på hjemmelavede grønlangkål, som vi synes de skal være. Tilføj gerne mere smør og fløde, hvis du er til det, men vi kan godt lide, at den er ret fast og ikke består af alt for meget fløde. Så står den bedst i kontrast til kartoflerne og den fede medister efter vores mening. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter til årets julefrokost her Nordjysk grønlangkål til jul Vi er jo fra Nordjylland, så det her må også siges at være nordjysk grønlangkål. Man kan bruge frossen hakket grønkål eller frisk grønkål. Grønkålen tilberedes med smør og fløde. Hvis man gerne vil have mere fløde i, så tilsætter man bare det. Som sagt, så kan vi godt lide, at de er relativt faste og ikke sejler i alt for meget fløde. Det er sådan, som vi har været vant til at få dem her i Nordjylland. Det er en fast del af julebordet hvert år. For sig selv, så siger de os ikke så meget, men de smager skønt sammen med de brunede, medister og rødbeder. SÅ synes vi i den grad, at grønlangkål kan noget, når de serveres sammen med alle de andre julespecialiteter. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.